U sredu od 18 časova izložba aforizama Duška Radovića u apatinskoj biblioteci U sredu od 18 časova izložba aforizama Duška Radovića u apatinskoj biblioteci
utorak, 29 novembar 2022 06:07

U sredu od 18 časova izložba aforizama Duška Radovića u apatinskoj biblioteci

Narodna biblioteka „Miodrag Borisavljević“, povodom 100 godina od rođenja Duška Radovića, u sredu 30.11. od 18 časova predstaviće izložbu aforizama ovog velikog pesnika, pisca, novinara, aforističara i TV urednika.

„Za decu treba pisati kao za odrasle, samo mnogo bolje“, govorio je Dušan Radović (1922.-1984.) koji se najmlađim slušaocima prvi obratio sa "Poštovana deco". Generacije i danas stasavaju uz njegovog "Strašnog lava" i "Kapetana Piplfoksa", a pamti se i po kultnim emisijama "Na slovo na slovo", "Hiljadu zašto" i "Poletarac".

Oni nešto stariji pamte kako su se godinama budili uz prepoznatljiv dubok i hrapav glas, duhovitim komentarima i satiričnim doskočicama na talasima Radija Studio B.

O izložbi „Bio jednom jedan laf“ koja će biti postavljena u apatinskoj biblioteci, govoriće njeni autori Olga Krasić-Marjanović, Sara Ivković-Marković i Violeta Đorđević.

Šta ćete danas kuvati?

Neodoljivi deserti