Renoviraju se četiri seoske ambulante Renoviraju se četiri seoske ambulante
četvrtak, 24 novembar 2022 05:34

Renoviraju se četiri seoske ambulante

Grad Sombor nastavio je sa ulaganjima u ambulante u naselјenim mestima. Završeni su radovi na uređenju unutrašnjosti ambulante u Klјajićevu, a u Doroslovu je u toku krečenje prostorija i renoviranje krova. Ove dve ambulante danas su posetili gradonačelnik Antonio Ratković i članica Gradskog veća Antonija Nađ Kosanović, zajedno sa direktoricom Doma zdravlјa „Dr Đorđe Lazić“ dr Emeše Uri.

Gradonačelnik je ovom prilikom istakao da grad izdvaja značajne iznose kako bi se unapredila zdravstvena zaštita u svim naselјenim mestima, najavivši i nove radove.

„U toku su radovi na renoviranju četiri ambulante u četiri naselјena mesta. Danas smo imali priliku da obiđemo završene radove u Klјajićevu, gde su uređeni podovi i okrečena je celokupna ambulanta. U Doroslovu smo obišli radove na sanaciji krova i krečenju prostorija, dok nas u narednom periodu očekuju radovi na ambulantama u Bezdanu i Riđici, gde će se raditi kompletna unutrašnjost ove dve ambulante. Grad Sombor izdvaja 33 miliona dinara za zdravstvenu zaštitu, a iz ovogodišnjeg budžeta 3 miliona dinara je upravo izdvojeno za ove namene i nema pauze, mi i dalјe nastavlјamo sa uređenjem ambulanti u naselјenim mestima, tako da i u 2023. godini nas očekuje renoviranje još četiri seoske ambulante“, rekao je Ratković.

Gradonačelnik je naglasio da zdravstvena zaštita ne sme da bude privilegija velikih gradova.

„Renoviranje starih i dotrajalih ambulanti u kojima se decenijama nije ulagalo je važan deo odgovorne politike koju vodi Aleksandar Vučić da pokažemo da zdravstvena zaštita ne sme biti privillegija velikih gradova, mora biti dostupna svima u svakoj i najmanjoj sredini. Uz druga infrastrukturna ulaganja u naselјenim mestima od ulaganja u asfaltiranje puteva, izgradnje dečijih igrališta, opremanje škola nastavlјamo dalјe i želimo da stvorimo takav ambijent i u Klјajićevu, Riđici, Bezdanu, Doroslovu i ostalim naselјenim mestima, da svako želi da ostane ovde da živi, da zasniva porodicu na ponos svih Somboraca“ poručio je gradonačelnik Ratković.

Direktorica Doma zdravlјa „Dr Đorđe Lazić“ dr Emeše Uri rekla je da su za zdravstvenu zaštitu u okviru Doma zdravlјa od velike važnosti seoske ambulante, jer ka njima gravitira polovina stanovništva.

„Ove godine smo iz budžeta grada dobili sredstva da obnovimo seoske ambulante. Dobili smo 3 miliona, od toga smo nešto potrošili da bismo rekonstruisali zgradu u Mite Popovića, gde smo premestili službe iz Doma zdravlјa. Što se tiče seoskih ambulanti, u Klјajićevu smo podove obnavlјali i krečili, u Doroslovu menjamo deo krova koji je prokišnjavao i u Riđici i Bezdanu će se raditi krečenje. Ja se nadam da ćemo tako dovesti na neki bolјi nivo što se tiče kvaliteta i izgleda te seoske ambulante“, kazala je dr Uri.

Slobodno vreme

Lifestyle

Iako smo jednom nogom izašli iz talasa respiratornih infekcija, pomoć lekara traži sve više pacijenata, uključujući i de...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.