Horoskop

Zodijački znak i roditeljstvo

Bilo da ste brižni rak, super organizovana devica, ili zabavan strelac, vaš zodijački znak može imati mnogo dublji uticaj na vaše roditeljstvo, nego što mislite. Astrologija može obezbediti jasne znake i smernice, kakav roditelj možete biti, ili jeste; šta biste mogli promeniti kod sebe ili nadograditi, sve u cilju postizanja što boljih rezultata. Svako od nas želi da budete dobar roditelj, međutim ponekad nismo svesni gre grešimo. Možda ovaj mali podsetnik može da vam pomogne da preispitate svoje mogućnosti i budete još uspešniji roditelj.

Ovan

Ovnovi kao roditelji imaju dosta energije i ljubavi da istražuju nove stvari, tako da sa puno entuzijazma prihvataju svaku novinu, za koju smatraju da će biti dobra za njihovo dete. „To je dobro za moje dete, jer mu pruža mogućnosti da istraži neke sasvim nove stvari“, bila bi njihova omiljena rečenica. Ovnovi su strogi roditelji, iako ponekad mogu izgubiti živce, vrlo brzo povrate pribranost i spremni su za rešavanje novih problema.

Loša strana ovnova kao roditelja je da nisu baš mnogo strpljivi. Može im biti iritantno kada deca jurcaju po stanu, ili kada pokušavaju da odlože vreme za spavanje, ili kada se deca muče da nauče nešto novo. Savet je da se svakako naoružate strpljenjem, jer je deci to jako potrebno!

Bik

Bikovi su strpljivi, postojani i iskreni roditelji. Oni pružaju svojoj deci nepokolebljiv osećaj stabilnosti – što može biti jedan od najvažnijih i neprocenjivih darova koje jedan roditelj može dati. Bikovi su takođe brilijantni u postavljanju ciljeva i sposobni da metodološki prokrče sebi put kojim treba ići kako bi dobili ono što žele. Tu veštinu umeju odlično da prenesu na svoju decu.

Loša strana bikova kao roditelja je da su izuzetno tvrdoglavi, što je i odlika zemljanih znakova. Njima je zaista vrlo teško promeniti mišljenje. Ponekad mogu voditi pravu bitku sa željama deteta (eskalacija je u periodu adolescencije). Razmislite malo o svojoj tvrdoglavosti, i pokušajte pronaći kompromis.

Blizanci

Oštroumni i radoznali blizanci odlični su verbalnoj komunikaciji i sve to umeju da prenesu na svoju decu. Oni će izložiti svojoj deci razne mogućnosti, i pustiti ih da biraju (uz blago navigiranje!). Njihova deca će svakako biti članovi biblioteke, lokalnog muzeja, zoološkog vrta i botaničke bašte.

Loša strana blizanaca kao roditelja je što ponekad mogu da previde samu suštinu i dubinu stvari, jer imaju dosta različitih interesovanja. Svakako moraju da nauče da se određenoj stvari posvete malo dublje, a ne samo da znaju o svemu po malo. Zbog te njihove tendencije da budu površni, može im se desiti da budu površni i kada im dete dođe sa problemom i tako prevideti suštinu.

Rak

Srećna su deca koja imaju raka kao roditelja. Rak je posvećen roditelj pre svega, i spreman da brine o svakoj detetovoj potrebi. Rakovima su njihove bebe napravile najveću pometnju; kada prohodaju već su zaštitnički nastrojeni; o tinejdžerima najviše brinu. Svakako, roditelj na svom mestu.

Loša strana rakova kao roditelja je da su, nasuprot svojoj pocvećenosti detetu, u stanju da ga iznova i iznova, i u nedogled podsećaju koliku žrtvu oni pružaju za njega. Vrlo lako mogu da zaigraju na kartu krivice, posebno ako dete krene putem koji oni nisu predvideli. Pokušajte da se oslobodite tog straha oko puštanja deteta da krene svojim putem, i iznad svega izbegavajte da koristite reči: „Ja sam sve činio/la za tebe!“.

Lav

I Kralj i Kraljica Lavova su veoma posvećeni i odani svojoj porodici. Lavovi su prepuni ljubavi i nežni, ali imaju visoka očekivanja od svoje dece. Njihovoj deci dobro će doći liderske karakteristike roditelja. Oni će sa puno entuzijazma naučiti svoju decu da istražuju i nauče sve ono što im se dopada.

Loša strana lavova kao roditelja je da njihova ljubav i posvećenost deci, vrlo lako može iste i razmaziti. Dajte sve od sebe na stavite granicu tamo gde je potrebno, i izbegavajte da im ispunjavate apsolutno sve želje.

Devica

Zahvaljujući svojim superorganizovanim roditeljima, deca devica nikad neće baciti svoje patike ispod kreveta. Device su vrlo analitične i sjajne u postavljanju ciljeva, i obično umeju te osobine da prenesu i na decu. Njihova deca će biti sposobna da nauče sve o organizaciji, timskom radu, isplativosti i planiranju posmatrajući svoje roditelje.

Loša strana devica kao roditelja je da zbog svoje težnje ka perfekcionizmu, one mogu biti poprilično isfrustrirane kada im deca ne ispune očekivanja. U stanju su da kritikuju i izgovore veoma bolne stvari, koje će deca pamtiti godinama. Neminovna su razočarenja, imajte to na umu. Umesto da budete toliko kritični, pokušajte da ih ohrabrite u najpozitivnijem smislu.

Vaga

Roditelji vage su u stanju da naprave opuštenu i pravu porodičnu atmosferu u svom domu. One su obično vrlo nežne prema svojoj deci. Izuzetno su društvene, tako da njihova deca vrlo rano nauče dobre manire i ostvare odličnu komunikaciju, posmatrajući svoje roditelje.

Loša strana vaga kao roditelja je što se one predstavljaju u javnosti kao neko ko je bez mana –uvek su besprekorno doterane a njihova odeća je moderna i opuštena – njihovi ormani kao i spavaće sobe mogu biti u velikom haosu. Ne zaboravite da je deci potreban red i “iza scene”. Potrudite se da napravite red u svom životu (domu), jer svakako ne želite da naučite dete da je jedino bitno u životu kako se pojavljujete u javnosti.

Škorpija

Škorpije su ekstremno posvećene deci. Nežne i emotivne, škorpije kao roditelji poseduju šesto čulo kada nešto nije uredu sa njihovim detetom. Ali, oni nisu neko ko će tako lako popustiti detetovim željama. Uvek se trude da pruže primer, i da deca nauče da završavaju svoje obaveze do kraja. Nema odustajanja. Oni su sušta suprotnost kiču, tako da deca nauče da ne traže pohvale za sve što urade. Škorpije veruju da u životu uradiš ono što moraš, pa tek onda kažeš ljudima.

Loša strana škorpija kao roditelja je što je njihov moto da je grešiti ljudski ali ne i oprostiti. Oni su u stanju da kriju neko blago jako dugo. Ali ako dete uradi nešto loše – a naravno da će uraditi – škorpije treba da nauče da ponekad pređu preko toga. Zato što umeju da budu veoma grubi ii da kažu jako ružne stvari kada su besni, škorpije treba da nauče da kontrolišu svoj bes. One nisu svesne koliko mogu da povrede druge.

Strelac

Strelčevi su slobodnog duha i spremni da uče čitav život, da istražuju nove stvari, i ta njihova strast prelazi na decu. Oni su prepuni sjajne energije, tako da su u stanju da se nose sa energijom tek prohodalog deteta jednako dobro kao i sa problemima pubertetlija.

Loša strana strelčeva kao roditelja je da misle kako su pravila u životu postavljena za nekog drugog. Ali to nikako nije dobar primer koji dajete detetu. Da, možda jeste zabavno da ostajete uveče do kasno, ali nikako nije zabavno kada ujutro nastane frka pred školu, jer se kasni. Dakle, naučite i odredite neka pravila i pridržavajte ih se i u svojoj kući, time ćete deci davati jasan primer.

Jarac

Jarčevi su najbolji od svih zodijačkih znakova u dugoročnom planiranju. Oni su sjajni borci, odlični u postavljanju ciljeva i pridržavanja pravila, čime daju sjajan primer detetu.

Loša strana jarčeva kao roditelja je da umeju biti radoholičari. Oni mogu biti toliko opsednuti materijalnim potrebama svog deteta, kupujući mu stvari i obezbeđujući mu lagodan život, da skoro zaborave da se u međuvremenu emotivno povežu sa svojim detetom. Nisu baš najbolji u pokazivanju emocija. Njima je veoma teško da izgovore jednostavno “volim te”. Ali deca zaista imaju potrebu da to ponekad čuju, zato se postarajte da investirate malo i u njihovu emotivnu budućnost jednako kao i u finansijsku.

Vodolija

Vodolije su najbolje od svih zodijačkih znakova u međuljudskim odnosima. One poseduju fantastičnu mogućnost da još u najranijim godinama svog deteta, shvate  šta je to što ga interesuje i da mu pomognu kako bi to razvio. Vodolije nisu konformiste, i ne ponašaju se tako prema svojoj deci. Oni su pravi mislioci, i naučiće svoju decu da misle mnogo šire, i da prihvataju sve društvene izazove. Oni će prosto biti srećni i kada im dete uskoči u bazen sa odećom na sebi!

Loša strana vodolija kao roditelja je što mogu biti poprilično ravnodušni i opušteni. Oni to ne vide kao problem, ali moraju naučiti da se emotivno povežu sa svojom decom i da ne drže toliku distancu.

Ribe

Ribe su izrazito emotivni znakovi, a ribe roditelji su skoro opsednuti sa svojom decom. Vrlo su intuitivni, i ako nešto nije uredu sa njihovim detetom, oni će to osetiti. Bilo da dete ima emotivni problem, ili je povređeno na neki drugi način, njihova posvećenost problemu je velika.

Loša strana riba kao roditelja je da moraju paziti kako nebi koristiti svoje emocije da manipulišu decom ili da ih emotivnu ucenjuju. Takođe izbegavajte drame kako biste dobili ono što želite. Deca moraju da nauče da u životu neće sve dobiti i neće svi pasti na njihove emocije.

Još vesti iz kategorije...

Top