Somborske vesti

Završena prva faza rekonstrukcije atarskog puta Aleksa Šantić - Agriser

Gradonačelnica Sombora Dušanka Golubović sa saradnicima obišla je danas radove na završnici prve faze rekonstrukcije atarskog puta u MZ Aleksa Šantić koji vodi ka delu kompanije Agriser.

Predmet rekonstrukcije u prvoj fazi je deo atarskog puta na parceli 1788 K.O. Aleksa Šantić u dužini od 1196,65 metara dok je projektom obrađena rekonstrukcija puta od naseljenog mesta Aleksa Šamtić do kompanije „Ferero“ u ukupnoj dužini od 3035 metara. Ova kompanija na 700 hektara uzgaja lešnik za potrebe svetski priznate kompanije „Ferero“

Po rečima gradonačelnice Golubović i ova rekonstrukcija atarskog puta radi se iz budžetskih sredstava namenjenih poljoprivredi. „Naime, sve što grad prihoduje od poljoprivrede, a to su pre svega sredstva od licitacija poljoprivrednog državnog zemljišta, namenski se troši za rekonstrukciju atarskih puteva na teritoriji grada Sombora, kako bi poljoprivrednicima pomogli u ostvarivanju boljih proizvodnih rezultata. Tako će se ovaj put uz podršku grada Sombora i pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu proširiti tako da širina put bude 5,5 metara a to znači da će biti dvosmeran i omogućiće lakši prevoz robe“ rekla je Dušanka Golubović gradonačelnica Sombora danas u Aleksa Šantiću.

Izvođač radova po sprovedenoj javnoj nabavci je „Vojput“ DOO Subotica a ukupna vrednost radova je 31.079.382,42 dinara sa PDV-om od kojih je učešće Pokrajine 12.613.049,37 a grad Sombor radova finansira u iznosu od 18.466.333,05 dinara.

Još vesti iz kategorije...

Top