Volonteri iz Sombora obišli 550 domaćinstava

Sombor je pokazao lice solidarnosti kada je reč o volonterima, a trenutno ih u Crvenom krstu Sombor ima 270 prijavljenih. Oni su tokom prethodne nedelje obišli više od 550 domaćinstava u gradu i selima.

“Crveni krst je, u saradnji sa Mesnim zajednicama 15 sela somborskog okruga, organizovao volonterske centre i veoma brzo smo se snašli. Na raspolaganju je trenutno 270 volontera u gradu i selima. Svi koji nas budu pozvali za pomoć pri kupovini biće obuhvaćeni posetom naših volontera, a svojih sugrađana. U skladu sa potrebama prave se rasporedi i svi se uključuju u rad. Priključila nam se i agencija “Mobiliti” iz Sombora, čiji zaposleni svakodnevno na kućne adrese nose tople obroke starijim korisnicima narodne kuhinje”, ističe Biljana Klipa, sekretar Crvenog krsta Sombor.

Pored građana, koji se se sve više javljajaju za volonitiranje, u rad Crvenog krsta uključili su se i sportski klubovi sa područja grada Sombora.

Restorani, picerije i hamburgerije iz Sombora znajući koliko se volonteri unose u ovaj posao, obezbedili su hranu za volontere somborskog Crvenog krsta, koji tokom dana obilaze domaćinstva starijih građana i pomažu im oko nabavke osnovnih životnih namirnica, lekova, voća i povrća.

Volonteri Crvenog krsta rade neumorno i sa puno ljubaznosti i poštovanja obilaze domaćinstva naših najstarijih sugrađana, a svakako za sve što rade u vremenu epidemije i vanrednog stanja zaslužuju – veliki aplauz.

Izvor: RTV

Top