Somborske vesti

Tribina "Da se ne zaboravi" u ponedeljak 25. marta

Povodom obeležavanja 20 godina od NATO agresije na našu zemlju, grad Sombor u ponedeljak 25. marta u Velikoj sali Skupštine grada Sombora organizuje tribinu pod sloganom „Da se ne zaboravi“ i predstavljanje knjige ratnog dnevnika „Smena“ potpukovnika Đorđa S. Aničića, zamenika komandanta trećeg raketnog diviziona PVO.

Na tribini će govoriti starešine koji su bili članovi borbene posluge koja je u noći 27. marta 1999. godine oborila američki stelt avion F 117 – zastavnik Dragan Matić, operator ručnog praćenja, zastavnik Đorđe Maletić, komandir elektroenergetskog odeljenja, kao i potpukovnik Đorđe Aničić, zamenik komandanta 3. raketnog diviziona, koji je i autor knjige „Smena“.

Oni su članovi i osnivači udruženja „Slobodno nebo Srbije“ koje okuplja pripadnike ratne jedinice Trećeg raketnog diviziona PVO, najuspešnije jedinice čuvene u čitavom svetu jer su oborili F 117 nevidljivi avion stelt tehnologije, nakon njega lovac F 16 CG i po svim pokazateljima B-2 strategijski bombarder – najskuplji avion ikad napravljen.

Tribina će se održati u Velikoj sali Skupštine grada Sombora u ponedeljak 25. marta u 18 sati, ulaz za sve zainteresovane slobodan.

Još vesti iz kategorije...

Top