Somborske vesti

Somboru nedostaje javni toalet

Sombor je grad bez javnog toaleta. Javni toalet postavljen u gradskom parku nikada nije ni proradio. Jedini koji radi i to samo dok traje pijaca je pijačni toalet kome prokišnjava krov.

Somborska pijaca puna je prodavaca, a biti satima na pijaci znači da će vam zatrebati i toalet. Toalet na somborskoj pijaci postoji i radi, zakupci koji održavaju toalet i naplaćuju ulaz se trude da bude i čist, ali je u takvom stanju da mu mnogo toga nedostaje.

"Kada pada kiša unutra je vlaga, prokišnjava. Imamo utisak da voda prolazi pored strujnih vodova, što može biti opasno. Po meni prvo bi trebalo srediti krov, ali nikakve reakcije iz "Prostora" nije bilo. Nije lako raditi u ovakvim uslovima", kaže Alena Raič, prodavačica na somborskoj pijaci.

Da je toaletu na somborskoj pijaci potrebna ozbiljna obnova slažu se i u Javnom komunalnom preduzeću "Prostor" . Kažu za rekonstrukciju je izdvojeno 2,5 miliona dinara i do kraja godine toalet na pijaci izgledaće sasvim drugačije.

"Do kraja godine biće rekonstruisan toalet na pijaci. Kompletno. Da li u postojećim gabaritima ili će biti i nešto veći još ne znamo. Tačno je da krov prokišnjava, da su instalacije stare, da su stari sanitarni elementi. Sve to biće zamenjeno", kaže Dejan Stanisavljević, izvršni direktor JKP »Prostor« Sombor.

U Somboru nije samo problem pijačni toalet već i to što pravog javnog toaleta u gradu nema. Onaj koji je pre desetak godina postavljen u gradskom parku nikada nije ni počeo da radi. A sada je u takvom stanju da je potrebno potpuno ga rekonstruisati.

"Jedno od rešenja je da očekujemo ponudu preduzeća koje je postavilo ovaj toalet da vidimo koliko bi koštala popravka.A kada osposobimo taj toalet biće dat javnom komunalno preduzeću "Prostor" na upravljanje", kaže Miroslav Kovačić, većnik Gradskog vijeća za komunalnu delatnost.

Stariji Somborci pamte da su u gradu nekada bila tri javna toaleta. Sada osim onog pijačnog koji radi samo dok je otvorena pijaca javnog toaleta nema.Somborcima i što je još gore turistima ostaje da se snalaze. Obećanje je da če već krajem godine priča biti drugačija.

Izvor: RTV

Top