Somborske vesti

Somborci podižu spomen ploču doktora Jovanu Laloševiću

Odbornici gradske Skupštine su se na svojoj sednici poslednjih dana novembra pozabavili dosadašnjim izvršenjem varoškog budžeta, koje bi se u najkraćem moglo opisati kao u naslovu, odnosno da su prihodi, prema rečima izvestioca, u periodu od početka godine do septembra bili ostvareni u većem procentu, nego što je to bio slučaj sa rashodima.

Naime, kako je odbornike obavestio Sava Dojić, član Gradskog veća zadužen za finansije, gradska kasa je u tom periodu prihodovala bezmalo dve milijarde dinara, dok je iz nje utrošeno 1,8 milijardi.

Ovakav izveštaj je i pored protivljenja nejake opozicije usvojen sa 40 glasova, dok sporenja nije bilo oko jedne od sledećih tačaka dnevnog reda, odnosno predloga odluke o postavljanju spomen- ploče dr Jovanu Joci Laloševiću. Naime, članovi Gradskog veća su na jednoj od svojih nedavnih sednica prihvatili predlog Komisije za podizanje spomenika i postavljanje skulpturalnih dela, za postavljanje spomen- ploče dr Jovanu Joci Laloševiću i prosledili ga odbornicima na usvajanje.

U zahtevu komisije u obrazloženju stoji da je podnosilac inicijative Srpska čitaonica „Laza Kostić“, predložila da se u godini u kojoj se obeležava 100 godina kraja Velikog rata, prisajedinjenja Bačke, Banata i Baranje Kraljevini Srbiji postave table na zgradama u kojima su se zbili važni događaji, s tim da se na kući dr Jovana Joce Laloševića postavi spomen- ploča izrađena na mesinganoj tabli sa graviranim tekstom, a na objektu Gradske kuće postavi informativna kodirana tabla, pošto je ovo zdanje bilo svojevrsno poprište mnogih istorijskih događaja, važnih za varošku i nacionalnu povesnicu.
Većinom odborničkih glasova usvojena je i odluka o četvrtim izmenama i dopunama odluke o određivanju zona i koeficijenata za potrebe utvrđivanja poreza na imovinu na teritoriji grada Sombora, po kojoj se prva zona sada deli na prvu A, B i C zonu.

Potvrđen direktor Centra za socijalni rad
Odbornici su većinom glasova usvojili predlog po kome se za direktora Centra za socijalni rad u Somboru na period od četiri godine imenuje Mihajlo Škorić, diplomirani ekonomista. Škorić je, inače, bio i dosadašnji vršilac dužnosti direktora ove ustanove.

Izvor: Dnevnik

Još vesti iz kategorije...

Top