SOMBOR UVEO NOVU MERU PREVENCIJE PROTIV VIRUSA: U toku dezinfekcija kafića, restorana i tržnih centara

Grad Sombor uveo novu meru prevencije protiv virusa:od danas dezinfekcija kafića, restorana i tržnih centara.

U cilju sprečavanja širenja virusa korona, Grad Sombor je u saradnji sa komunalnim preduzećima, pored dezinfekcije javnih površina i formiranja dezinfekcionog punkta za taksiste kao jedine preostale prevoznike putnika nakon ukidanja javnog gradskog i međumesnog prevoza, od danas uveo novu meru dezinfekcije, koja se odnosi na radne prostore kafića, restorana i tržnih centara, koji su od pre nekoliko dana zatvoreni.

Prema rečima gradonačelnice Sombora, Dušanke Golubović, ovo je samo jedna u nizu preventivnih mera, koje Grad sprovodi kako bi se omogućila maksimalna zaštita građana kada prestanu mere zabrane i kada svi objekti ponovo počnu sa radom.

- Nakon uvođenja vanrednog stanja u Republici Srbiji, Grad Sombor preduzeo je niz preventivnih mera u cilju sprečavanja širenja zaraze korona virusom. Jednu od ovih mera predstavlja pojačana dezinfekcija javnih i radnih površina na teritoriji Grada Sombora - rekla je Golubović i dodala:

- Pored ove mere, uvedena je i mera besplatne dezinfekcije taksi vozila i podele dezinfekcionog sredstva taksi udruženjima, a od danas, novu meru predstavlja i čišćenje svih radnih prostora kafića, restorana i tržnih centara koji su od pre nekoliko dana zatvoreni. U tom smislu ove dodatne mere omogućiće da kada ovi objekti budu ponovo stavljeni u funkciju, ispunjavaju sve uslove za obavljanje delatnosti.

Takođe, gradonačelnica je ovim putem pozvala sve ugostitelje i vlasnike lokala da se jave, kako bi i njihovi objekti bili dezinfikovani.

- Ovom prilikom pozivamo i sve ugostitelje da se jave na broj 066/ 833 1118, kako bi prijavili svoj objekat i dobili ovu uslugu besplatne dezinfekcije - poručila je Golubović.

Izvor: Srbijadanas.com

Top