Somborske vesti

Sombor predstavljen na sajmu investicija u Minhenu

U Minhenu, SR Nemačka, je u periodu od 7. do 9. oktobra održan sajam „Ekspo Real“ – sajam nekretnina i investicija. Ovaj sajam se održava svake godine i u osam izložbenih hala Minhenskog sajma okuplja predstavnike kompanija iz oblasti građevinarstva, investicione fondove, kao i predstavnike gradova i regiona, mahom iz SR Nemačke, ali i iz ostatka Evrope.

Ove godine, grad Sombor je posredstvom Ugovora sa Pokrajinskim sekretarijatom za međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu predstavio svoje investicione potencijale u oblasti „grinfild“-a, hotelskih kapaciteta i revitalizacije napuštenih fabričkih postrojenja. Naime, Pokrajinski sekretarijat za međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu je 2017. godine pokrenuo inicijativu da se osam vojvođanskih gradova, zajedno sa Razvojnom agencijom Vojvodine, predstave na najmanje četiri međunarodna sajma tokom jedne godine. Taj ugovor je obnovljen krajem 2018. godine i ovo je drugi sajam na kome je grad Sombor nastupio kao suizlagač.

Predstavnici grada na sajmu su bili Rosana Krstić, načelnica Odeljenja za komunalne delatnosti, imovinsko pravne i stambene poslove, i Branislav Svorcan, savetnik u Odeljenju za privredu, Odseku za LER i podršku ulaganjima. Pored grada Sombora, svoje potencijale su predstavili gradovi Zrenjanin, Novi Sad, Pančevo, Subotica, Kikinda i opština Pećinci.

Još vesti iz kategorije...

Top