Sombor domaćin jednog od četiri najjača državna plivačka takmičenja

Međunarodni plivački miting „Polet kup 2020 – IX memorijal Martin Burnaš“ održava se danas i sutra na bazenu Sportskog centra „Soko“. Ovo takmičenje je jedno od četiri takmičenja A kategorije Plivačkog saveza Srbije i pored zvaničnih Prvenstava Srbije predstavlja jedno od najvećih takmičenja u državi. Pored Sombora, takmičenja ovog ranga se održavaju u Beogradu (dva) i Zrenjaninu. Plivački savez Srbije je na ovaj način izdvojio tri najznačajnija grada u državi što se tiče plivačkog sporta.

Međunarodni plivački miting „Polet kup 2020 – IX memorijal Martin Burnaš“ se odvija prema kompletnom programu Evropskih prvenstava u plivanju, sa kvalifikacijama, polufinalnim i finalnim trkama. Na takmičenju učestvuje 191 plivač iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Mađarske, Severne Makedonije i Srbije, a domaćin je Somborski sportski klub „Polet“.

Gradonačelnica Sombora Dušanka Golubović zvanično je otvorila takmičenje izrazivši zadovoljstvo što su se ovde okupili plivači iz celog regiona i poželela učesnicima uspešno takmičenje, dobre rezultate i prijatan boravak u Somboru.

Takmičenje je posetila i član Gradskog veća za oblast sporta omladine i dece Antonija Nađ Kosanović.

Top