Somborske vesti

Šest bračnih parova iz Sombora dobilo kuće od Grada

Gradonačelnica Sombora Dušanka Golubović potpisala je danas ugovore za dodelu bespovratnih sredstava bračnim parovima na teritoriji grada Sombora za kupovinu seoskih kuća sa okućnicom.

Obraćajući se prisutnim bračnim parovima gradonačelnica je izrazila zadovoljstvo što danas ima priliku sa ovako mladim ljudima koji su se odvažili da svoj život provedu u seoskim sredinama podeli ključeve njihovih novih kuća.

„Ovo je jedna od mera koje grad Sombor sprovodi u cilju promovisanja mera populacione politike u saradnji sa Ministarstvom koje je zaduženo za ove mere. Sigurna sam da vam je poznato da smo prošle godine dodelili 8 kuća, ustanovili smo servis za podršku roditeljstvu, koji je prošle godine podrazumevao servis za peglanje a ove godine smo to proširili na servis za pranje i peglanje veša, jer se pokazao kao veoma uspešan i koristan za zaposlene majke i žene“ istakla je gradonačelnica i dodala da je u okviru mera populacione politike grad napravio još jedno dečije igralište, ove godine se rekonstruiše i vrtić, ali se pravi i agro biznis centar uz želju i nameru da kroz razne edukacije pomognu porodicama koje na svojim imanjima žele da se bave biznisom ili poljoprivredom.

„Grad Sombor se odvažio na primenu ovih mera pre svega zahvaljujući određenim merama koje je sprovodila APV Vojvodina i gde smo uočili da je veliki broj naših sugrađana imao potrebu da na ovakav način reši svoje stambeno pitanje, ali da svi nisu mogli proći na ovim konkursima. Zato je najvažnije od svega da vi imate novi kvalitetan životni prostor koji je samo vaš i u kome se nadam da će te imati uspešan i srećan brak i uspešnu i zadovoljnu decu koja će stasavati na teritoriji grada Sombora“ istakla je gradonačelnica Sombora Dušanka Golubović.

Ugovori za kupovinu seoskih kuća sa okućnicom i ključevi njihovog novog doma, uručeni su Gligorić Branki i Marku iz Sombora, Kuridža Milošu i Milici iz Svetozara Miletića, Badža Nebojši i Milici iz Sombora, Katanić Željku i Svetlani iz Stapara, Zobenica Dejanu i Tanji iz Čonoplje i Dević Manetu i Jeleni iz Kljajićeva

Kabinet Ministarke bez portfelja zaduženog za demografiju i populacionu politiku je , između ostalog, odobrio sredstva za sufinansiranje opravdanih troškova za ublažavanje ekonomske cene podizanja deteta kroz Program stambene podrške za izgradnju i druge načine pribavljanja stambenog prostora za mlade bračne parove i parove sa više dece i Gradu Somboru odobrio sredstva u iznosu od 7.650,000,00 din, a učešće Grada Sombora iznosi 1.350.000,00 dinara.

Bračni parovi su mogli aplicirati samo sa jednom prijavom a visina traženih sredstava nije mogla biti veća od 1.500.000,00 dinara .

Potpisivanju ugovora sa bračnim parovima pored gradonačelnice Sombora Dušanke Golubović prisustvovali su zamenik gradonačelnice Antonio Ratković i načelnik odeljenja za društvene delatnosti Nevena Rosić.

Još vesti iz kategorije...

Top