Somborske vesti

Sednica Saveta za bezbednost saobraćaja – Isplanirane aktivnosti za 2020. godinu

Savet za bezbednost saobraćaja grada Sombora (Savet), u ponedeljak 13. januara, održao je prvu sednicu u 2020. godini.

Predsednik Saveta, zamenik gradonačelnice Antonio Ratković predstavio je izveštaj o aktivnostima koje je Savet za bezbednost saobraćaja sproveo tokom 2019. godine, a dogovorene su i aktivnosti koje će Savet realizovati u 2020. godini.

Kao i prethodne tri godine, akcenat se stavlja pre svega na bezbednost najmlađih učesnika u saobraćaju. Pored autosedišta koja će Savet obezbediti za 200 prvorođenih beba u 2020. godini, planira se i podela sedišta za vožnju dece biciklom, opremanje vrtića i pokloni za đake prvake. Radovi u zonama škole planirani su za Bezdan, Riđicu i Stanišić, a novina će biti postavljanje brzinskih displej semafora.

Nastaviće se i opremanje biciklista, a u toku je završetak projektovanja biciklističkih staza na Vojvođanskoj ulici i na Staparskom putu.

Pored najmlađih učesnika u saobraćaju i biciklista, akcenat je stavljen i na najstarije učesnike. Za njih će biti organizovane različite edukacije, prezentacije i poklon oprema.

I ove godine organizovaće se prevoz maturanata na matursko veče oldtajmerima, realizovaće se takmičenje „Šta znaš o saobraćaju“ za učenike osnovnih škola, a u saradnji sa drugim opštinama, planira se prevoz učenika završnih razreda srednjih škola na obuku o bezbednom upravljanju vozilom u Nacionalnoj vozačkoj akademiji (NAVAK).

U toku 2020. godine očekuje se završetak projekta za kružni tok (ulice V.V.Petra Bojovića, V.V.Stepe Stepanovića i Arsenija Čarnojevića), kao i da se realizuje projekat bezbednosnih tehničkih sistema na saobraćajnicama.

Savet za bezbednost saobraćaja grada Sombora i u 2020. godini nastaviće sa opremanjem Saobraćajne policije.

Još vesti iz kategorije...

Top