Somborske vesti

Rekordan broj učesnica i trijumf somborskih trkačica Obeležili šesto izdanje trke "Dame trče"

U nedelju 29. septembra održano je šesto izdanje trke ''Dame trče!'' i ''Trke za srećnije detinjstvo''. Sunčano popodne privuklo je rekordan broj učesnica ženske trke, a trasu od 5 kilometara na šetalištu pored Velikog Bačkog kanala istrčalo je 120 pripadnica lepšeg pola što je novi rekord po broju učesnica ove manifestacije.

Trijumf u ovogodišnjoj trci i prva tri mesta pripala su članicama Atletsko rekreativnog kluba ‘’Somaraton’’ Sombor. Ubedljivu pobedu istrčala je najbrža somborska dugoprugašica Tijana Kabić koja je 5 kilometara pretrčala za 19 minuta i 31 sekundu, dok je dva minuta nakon nje u cilj utrčala Zorica Kulić, a treće mesto je pripalo Bojani Marić. Četvrto mesto pripalo je Mariani Čegar Lukić iz AK Apatin, peto mesto istrčala je Branislava Stepanov iz AK Bečej, a šesto takođe članica Ark ‘’Somaraton’’ Renata Štajner.
Svojim ličnim učešćem u trci podršku svim damama dale su i Dušanka Golubović, gradonačelnica Sombora, Antonija Nađ Kosanović, članica gradskog veća za sport i omladinu, Vesna Šašić, direktorca kulturnog centra ‘’Laza Kostić’’ Sombor kao i druge dame iz javnog života Sombora.

Nesposredno pred start glavne trke, pod pokroviteljstvom Crvenog Krsta Sombor, startovala je trka najmlađih ''Trka za srećnije detinjstvo'', a čak 88 najmlađih učesnika uspešno je pretrčalo 500 metara. Pobednice kod devojčica bile su Milica Šarčanski, Lana Zujić i Aida Kahrimanović, a kod dečaka najbrži su bili Aleksandar Mikać, Filip Čurčić i Konstantin Luković.

Sve učesnike manifestacije pozdravili su Damir Marković ispred organizatora Ark ''Somaraton'' Sombor, Antonija Nađ Kosanović, članica gradskog veća za sport i omladinu, dr Đerđi Šarić predsednica Društva za borbu protiv raka Sombor kao i Goran Čegar ispred Atletskog Saveza Srbije.

Ovogodišnje izdanje trke ''Dame trče'' organizovao je Atletsko rekreativni klub ''Somaraton'' Sombor u saradnji sa Crvenim Krstom Sombor i Društvom za borbu protiv raka Sombor. Podršku manifestaciji pružili su ''Ardent centar'' Sombor, ''Sagal'' Sombor, ''Bonatti'', Galerija ''Milan Konjović'' kao i ‘’Avon’’ koji se po prvi put pridružio manifestaciji.

Još vesti iz kategorije...

Top