Somborske vesti

Proslava Dana evropskog Amazona i izložba fotografija autora Borisa Erga

WWF Adria, Pokrajinski zavod za zaštitu prirode i Udruženje građana „Podunav“, pozivaju vas na proslavu Dana evropskog Amazona.

Dana 14.06.2017., UNESKO je odlučio da Rezervat biosfere „Bačko Podunavlje“ bude upisan u Svetsku listu rezervata biosfere. Rezervat biosfere “Bačko Podunavlje” se nalazi na severozapadu Vojvodine i deo je planiranog Rezervata biosphere “Mura – Drava Dunav” u pet zemalja - “Evropskog Amazona”, koje predstavlja jednu od najočuvanijih ritsko-močvarnih celina u Dunavskom slivu. Ovaj jedinstveni rečni predeo područje je izuzetne biološke raznovrsnosti i centar retkih prirodnih staništa kao što su prostrane plavne šume, ade, rukavci i peščane rečne obale.

Tim povodom, obeležavamo drugi rođendan ovog Rezervata, uz prigodan program, koji će biti realizovan i kao deo Ekološko-muzičkog festivala „Regeneracija Dunava“, u Bačkom Monoštoru.

Nastao 2008. godine, kao ideja grupe entuzijasta, ovaj festival izgradio je dobro poznati imidž i sinonim je za uživanje u dobroj muzici, pozitivnoj atmosferi i prelepoj prirodi. Objedinjujući dnevne sadržaje - radionice, tribine, izložbe, projekcije... i muzički deo festivala u večernjim časovima, obogaćuje lepezu edukativnih, ekoloških i umetničkih manifestacija za decu i mlade.

Program proslave Dana Rezervata:
14. jul – nedelja
10:00h Izložba skulptura od slame i okupljanje učesnika - Eko-centar
11:00h Predstavljanje knjige „Rezervat biosfere „Bačko Podunavlje“ – priroda sa ljudima, Etno-kuća „Mali Bodrog“ Bački Monoštor
12:00h Predstavljanje ideja studenata FON-a na temu novih biznisa u Rezervatu biosfere „Bačko Podunavlje“ - Etno-kuća „Mali Bodrog“ Bački Monoštor
13:00h Ručak - Etno-kuća „Mali Bodrog“ Bački Monoštor
13:30h Šetnja rezervatom i poseta bari Semenjači, uz Magični koncert u šumi – VA „Musica Viva“
15:00h Vožnja brodićem Velikim Bačkim Kanalom, polazak kod „Pislinog mosta“ na ulazu u Monoštor iz pravca Sombora
Svakako vam preporučujemo, da ukoliko ste u mogućnosti, učestvujete i u ostalim ekološkim, edukativnim i umetničkim aktivnostima i sadržajima festivala „Regneracija Dunava“, koje počinju 12. jula od 11h, više informacija: http://skituljko.webs.com/regeneracijadunava.htm
https://www.facebook.com/regeneracijadunava.ecomusicfest/

Kontakt: Zdenka Mitić 0638938128, Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Još vesti iz kategorije...

Top