Somborske vesti

Prinznanja dobrovoljnim davaocima koji su 75 puta dali krv

Povodom Nacionalnog dana dobrovoljnih davalaca krvi, danas je u Velikoj sali Gradske kuće u Somboru upriličeno svečano uručenje priznanja za jubilarne davaoce krvi i učenike koji su nagrađeni na literarnom i likovnom konkursu „ Krv život znači“.

Pozdravljajući prisutne i čestitajući praznik, Antonio Ratković, zamenik gradonačelnice grada Sombora, istakao je da dve i po godine ima čast da sarađuje sa organizacijom Crvenog krsta, da je svaki put rado uključen u projekte koje zajednički realizuju Crveni krst i grad Sombor, ali i da je, kao dobrovoljni davaoc krvi, i sam član najhumanije porodice.

Direktorka Zavoda za transfuziju krvi Vojvodine prim. dr. Sanja Bogdanović zahvalila se davaocima i čestitala im Nacionalni dan dobrovoljnih davaoca krvi, a posebno se zahvalila onima koji su ovom prilikom dobili priznanja i istakla dobru saradnju Zavoda za transfuziju krvi Vojvodine i organizacije Crvenog krsta Sombor.

Predsednik Crvenog krsta Sombor doc. dr Miloš Petrović rekao je da je svako ko je makar jednom dao krv nakon toga osetio jedan miks radosti, zadovoljstva i ponosa na samog sebe.

Priznanja su uručena davaocima koji su u 2018. godini ostvarili 35, 50, 75 i 100 dobrovoljnih davanja krvi.

Još vesti iz kategorije...

Top