Somborske vesti

Položeni venci na spomen obeležje žrtava NATO bombardovanja

Polaganjem venaca na spomenik Radovana Medića, zastavnika Vojske Srbije i na spomenik žrtvama ratova 1990/99. godine u Parku heroja, delegacije grada Sombora i Prvog centra za obuku Vojske Srbije Sombor, odali su počast žrtvama NATO bombardovanja.

Vence su položili i senima žrtava se poklonili gradonačelnik Sombora Nemanja Delić,  Vasa Relić, zamenik gradonačelnika, te pripadnici Prvog centra za obuku Sombor, komandant Prvog centra potpukovnik Lazar Ostojić, kapetan Dubravko Marić i poručnik Borislav Jegarčev.

-. Naša obaveza je da svake godine obeležavajući ovaj dan kada je počelo bombardovanje naše otadžbine, ukažemo poštovanje svima onima koji su braneći svoju zemlju dali najvrednije šta imaju, a to je njihov život. Naša zemlja je bila bombardovana od strane velikih sila i međunarodno pravo i pravda nisu tada bili u prvom planu i mi smo veoma dobro osetili šta znači biti žrtva nasilja. Mnogi nedužni ljudi, civili, čak i deca su poginuli u bombardovanju i to su nenadoknadivi gubici. Obaveza svih nas je da,  vodeći mudru politiku,  ne dozvolimo da se ovakve stvarevojska ikada više ponove u našoj zemlji. Sombor je pretrpeo velike štete i prve bombe su pale na naš grad  i mi ćemo kao grad i lokalna zajednica učiniti sve da se ovakve stvari u Somboru nikad više ne dogode. Dostojanstveno obeležavajući Dan sećanja na žrtve NATO bombardovanja nećemo dozvoliti da njihove žrtve padnu u zaborav – kazao je gradonačelnik Delić.

Još vesti iz kategorije...

Top