Somborske vesti

Pokloni za Alekseja, prvu somborsku bebu u 2019.

Dečak Aleksej Selar je prva beba rođena 2019. godine u porodilištu Opšte bolnice „Dr Radivoj Simonović“ u Somboru.

Aleksej je napredna beba, težak je 3.400 grama i dugačak je 50 centimetara, a rođen je prvog ovogodišnjeg dana, pet minuta nakon 10 sati. Da ovaj prvorođeni mališan u Novoj godini dođe na svet pomogao je dežurni lekar, specijalista ginekologije i akušerstva dr Aleksandar Terzić, šef Akušerskog odeljenja.

Po već ustaljenom običaju, prvu somborsku prinovu darovala je i lokalna samouprava. Tako je gradonačelnica Dušanka Golubović, Maji Rajnhart, majci malog Alekseja uručila poklon -čestitku u iznosu od 100.000 dinara, a poklon je stigao i od Saveta za bezbednost saobraćaja na putevima grada Sombora u vidu bebi-sedišta za automobil, koje su uručili Antonio Ratković, zamenik gradonačelnice i Milan Glumac, načelnik Odeljenja za saobraćaj ovdašnje Policijske uprave i član Saveta za bezbednost saobraćaja.

Akcija podele bebi-sedišta nastaviće se tokom cele godine, pa je tako odmah sedište uručeno i drugorođenoj bebi sa područja Sombora, dečaku Jovanu Vukadinoviću, koji je svoju majku Mariju obradovao dolaskom na svet, takođe. prvog dana Nove godine, ali u večernjim satima.

Izvor: Dnevnik.rs

Još vesti iz kategorije...

Top