Somborske vesti

Početak rada na ozakonjenju objekata romskih naselja

Sastanak na temu otvaranja saradnje u realizaciji tehničke podrške koju SKGO pruža Gradu Somboru za potrebe legalizacije romskih podstanarskih naselja u okviru projekta Podrške EU inkluziji Roma održan je danas u zgradi Županije.

Projekat Podrške EU inkluziji Roma u Srbiji se realizuje kroz tri komponente: zapošljavanje Roma, ozakonjenje objekata i izgradnje komunalne infrastrukture u romskim naseljima.

Sastanku je prisustvovao stručni tim Gradske uprave grada Sombora i predstavnici SKGO i JUKOM-a koji će dalje sarađivati na realizaciji komponente Projekta koja se odnosi na ozakonjenje objekata romskih naselja.

Grad Sombor je jedna od deset lokalnih samouprava kojoj će SKGO pružiti tehničku podršku u sprovođenju legalizacije objekata romskih naselja u trajanju od godinu dana.

Tehnička podrška će se realizovati kroz radionicu o specifičnim situacijama ozakonjenja, tribina sa romskom zajednicom o procesu ozakonjenja, analiza arhive zahteva za ozakonjenje pripadnika romske zajednice, izradu akcionog plana i uspostavljanje pravnog savetovališta za ozakonjenje.

Još vesti iz kategorije...

Top