Somborske vesti

Počeo sa radom zatvoreni bazen u Somboru

Gradonačelnica Sombora Dušanka Golubović sa timom svojih saradnika obišla je renovirani zatvoren bazen koji je danas počeo sa radom.

Bazen će svoje korisnike ove godine dočekati sa novom staklenom bravarijom, digitalnim semaforom, novim spravama za zabavu i rekreaciju, i učionicom u kojoj se nalaze novi stolovi, stolice, magnetna tabla i televizor. Vrednost investicije je oko 13,5 miliona dinara.

„Zahvaljujući investicijama koje su Grad Sombor i Sportski centar Soko imali ove godine u iznosu od oko 13,5 miliona, učinjene su brojne uštede, pre svega vezane za energetsku efikasnost Gradskog bazena, ali i za bolje i kvalitetnije uslove obavljanja kako sportskih, tako i rekreativnih aktivnosti u ovom objektu. Zahvaljujući ovim uštedama u buduće ćemo moći da investiramo više kada su u pitanju sportski infrastrukturni objekti“ rekla je ovim povodom gradonačelnica Dušanka Golubović.

Kroz renovirani prostor Gradskog bazena prisutne je proveo direktor Sportskog centra „Soko“ Darko Kosanović.

„Imali smo mnogo investicija u proteklom periodu, odnosno u pripremi zimske sezone, a to je pre svega zamena staklene bravarije na bazenu čime ćemo uštedeti mnogo. Radi se o energetskoj efikasnosti koja će na godišnjem nivou biti milionska. Pored toga, želeo bi da naglasim da smo nabavili novi digitalni semafor finansiran iz više izvora: sopstvenih, iz donacija i od strane Plivačko-vaterpolo kluba Polet“ istakao je Kosanović i zahvalio se svim klubovima na strpljenju jer je otvaranje zimske sezone zbog radova moralo biti pomereno za dve nedelje.

Uz gradonačelnicu, zatvoreni bazen su posetili i zamenik gradonačelnice Antonio Ratković, član Gradskog veća za oblast sporta dece i omladine Antonija Nađ Kosanović i predsednik Sportskog saveza grada Sombora Milan Stakić.

Cene ulaznica na Gradski bazen su ostale nepromenjene, 200 dinara za odrasle, 100 dinara za decu, a radno vreme je od 9 do 18,30 časova radnim danima, subotom od 9 do 18 časova, a nedeljom od 9 do 16,30 časova.

Kako bi nagradili humanost, Sportski centar „Soko“, u saradnji sa Crvenim krstom Sombor, za svako prvo davanje krvi poklanja pet ulaznica za bazen, a svako ko je bio davalac krvi u proteklih godinu dana može da ostvari popust od 50% za ulaznice.

Sportski centar „Soko“ u novembru mesecu daruje i besplatne proslave dečijih rođendana sredom.

Još vesti iz kategorije...

Top