Somborske vesti

Održana 37. sednica Skupštine grada Sombora

Juče je održana 37. sednica Skupštine grada Sombora kojom je predsedavala predsednica Skupštine Ljiljana Tica.

Odbornici su razmotrili i odlučili o 15 pitanja iz delokruga rada Skupštine. Između ostalog, usvojili su Informaciju o izvršenoj eksternoj reviziji završnog računa budžeta grada Sombora za 2018. godinu, Izveštaj o izvršenju budžeta grada Sombora za 2019. godinu za period januar – jun kao i predlogu Odluke o prvom rebalansu Odluke o budžetu grada Sombora za 2019. godinu.

Odbornici su na današnjoj 37. sednici potvrdili mandat novoj odbornici koja je imenovana umesto nedavno preminulog odbornika SPS – Jedinstvena Srbija, Milana Rakasa. Reč je o Danijeli Đekić diplomiranom ekonomisti sa liste SPS-Jedinstvena Srbija.

Većinom glasova usvojeni su predlozi Odluka o donošenju plana detaljne regulacije južne glavne primarne gradske saobraćajnice, Odluke o izradi plana detaljne regulacije dela bloka 29 u Somboru kao i Odluke o izradi drugih izmena i dopuna plana generalne regulacije na prostoru industrijske zone u Somboru, blokovi 102, 103, 114, 115 i 127 .

Na 37. sednici Skupštine grada usvojen je predlog rešenja o davanju saglasnosti na Pravilnik o radu JKP „Čistoća“ Sombor, kao i predlog Rešenja o prvim izmenama i dopunama rešenja o obrazovanju radnog tela – Lokalnog antikorupcijskog foruma za praćenje primene Lokalnog antikorupcijskog plana za Grad Sombor. Prema ovom predlogu na mesto predsednika LAF-a imenovan je Mile Moric umesto dosadašnjeg predsednika Nenada Tice, koji je dao ostavku.

Vršiocu dužnosti direktora Gradskog muzeja Sombor Peteru Mrakoviću produžen je mandat na period do 6 meseci.

Odbornici su raspravili i o nekoliko imovinsko-pravnih predloga.

Još vesti iz kategorije...

Top