Somborske vesti

Novo sanitetsko vozilo sa kompletnom medicinskom opremom u Opštoj bolnici Sombor

Ministarka pravde Nela Kuburović i ministar zdravlja Zlatibor Lončar predali su u četvrtak 19 medicinskih vozila, među kojima je 11 saniteta, zdravstvenim ustanovama u Srbiji koji su obezbeđeni sredstvima prikupljenim po osnovu odlaganja krivičnog gonjenja – oportuniteta.

Opštoj bolnici „Dr Radivoj Simonović“ Sombor, ovom prilikom, uručeni su ključevi novog sanitetskog vozila opremljenog adekvatnom medicinskom opremom za transport vitalno ugroženih pacijenata.

Ministarka Kuburović je podsetila da Ministarstvo pravde već treću godinu za redom raspisuje javni konkurs kako bi se rasporedila sredstva iz oportuniteta, a da je ove godine na 130 korisnika, raspodeljeno 445 miliona dinara.

„Unapređenje zdravstvenog sistema jedan je od glavnih ciljeva Vlade Srbije, što je prepoznala i Komisija Ministarstva pravde, koja je upravo dala prioritet projektima iz oblasti zdravstva.“, istakla je ministarka Kuburović.

Kuburović je ukazala da će početkom 2019. godine biti raspisan novi javni konkurs za dodelu sredstava, zahvaljujući radu javnih tužilaštava koji su tokom 2018. godine više od 15.000 predmeta okončali putem oportuniteta.

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar istakao je da je ove godine iz sredstava iz oportuniteta više od 200 miliona dinara uloženo u zdravstvene ustanove, kao i da je ceo proces bio transparentan.

„Ova nabavka za našu ustanovu je veoma značajna“, istakao je Dr Rastović, „Opšta bolnica Sombor ima dva sanitetska vozila od kojih ni jedno nije opremljeno adekvatnom, medicinskom opremom neophodnom za transport pacijenata, posebno onih vitalno ugroženih, kao i ostalih pacijenata kojima je iz bilo kog razloga neophodan tretman u drugim sekundarnim ili tercijarnim zdravstvenim ustanovama, od neonatalnih, pedijatrijskih do odraslih. Nabavkom novog, opremljenog vozila transport će se odvijati neometano, za realno potrebno vreme, olakšaće se rad medicinskom osoblju i podići nivo kvaliteta zdravstvene usluge“.

Još vesti iz kategorije...

Top