Imaju od koga da uče - višestruka kajakaška šampionka i olimpijka a sada učiteljica novih somborskih kajakaških nada, Antonija Nađ Kosanović koja ima razloga za osmeh uz svoje pulene

* Kajakaši sve uspešnijeg somborskog kajak kluba su tradicionalno otvorili novu sezonu Međunarodnom regatom u Bezdanu održanoj u subotu, 10. aprila. Prvi utisci govore o novom talasu dece i onih nešto starijih, opredeljenih za ovaj viteški sport, dok mi beležimo i lep odziv deset klubova, jer osim domaćina iz Kajak kluba “Dunav” Bezdan, na regati su učestvovali i članovi klubova KRK “Tisin Cvet” iz Sente, KKK “Tarkett” iz Bačke Palanke, KK “Elit” iz istog grada, KK “Bratstvo” iz Kanjiže, KKK “Vojvodina” iz Novog Sada, kao i KKK “Liman”, komšije - KK “Panonija” iz Apatina a toplo su pozdravljeni i dragi gosti, takmičari iz Severne Makedonije

Na ovom skupu talentovanih majstora zaveslaja koji će biti ostvarenim rezultatima upmaćen, jedan od najmlađih sportskih kolektiva u Gradu Somboru, Kajak klub koji nosi naziv po imenu svoga grada, prezentovalo je sedmanaestoro takmičara, u čak 9 disciplina. Nisu se dali „omesti“ što su najmlađi, pa uspeli da zaokruže lepu brojku od osvojenih 7 medalja.

Ona najsjanija, zlatna, vlasništvo je Teodora Vlaškalića (2012. godište), koji je u konkurenciji dečaka uzrasta do 9 godina bio bez premca u disciplini MK-1. Isti, zlata vredan rezultat ostvarila je Anastasija Kostić, rođena 2011. godine a takmičeći se među devojčicama do 10 godina. I treću zlatnu medalju, za somborski kajak klub, osvojila je Una Bosnjačić (2010. godiše), u kategoriji devojčica, do 12 godina.

Vicešampionske titule osvajanjem srebrnih medalja poneli su: Milica Bosnić (2011. godište), konkurencija devojčica uzrasta do 10 godina), te Tamara Kosanović, rođena 2010. godine, među devojčicama do 11 godina.

Na podijum su sa bronzanom medaljom stali i Strahinja Romer, rođen 2012. godine, on je veslao u konkurenciji dečaka do 9 godina, a odličjem može da se podiči i Lenka Golubović, 2009. godište - kategorija devojčica do 12 godina.

Za samo jedno mesto za medalje, četvrtim plasmanima, izmaklo je Aleksi Ćuriću (2011. godište), dečaci do 10 godina i Sonji Bogišić, 2004. godište, u već iskusnijoj grupi, juniorki (K-1). 

Na petu poziciju plasirala  se Anastastija Gubica, 2009. godište, devojčice do 12 godina, dok je šesto mesto zauzeo Marko Romer, takmičeći se među dečacima do 12 godina, 2009. godište.

Deveta mesta "izveslali" su: Miloš Simić, 2009. godište, dečaci do 12 godina, kao i njegova vršnjakinja Anđela Gubica. Deseto mesto zauzeo je junior Veljko Mudrić (2005. godište), dok je za tri mesta niže veslao kadet Nenad Paštrović.

Trku ovoga puta nisu završili Nemanja Paštrović i Emil Budimčević (obojica 2009. godište, u nadmetanju dečaka do 12 godina).

Sve trke vožene su na stazi dužne 2000 metara. Šta reći, Sombor dobija nova kajakaška pojačanja a niko ne sumnja u isto tako nove, buduće šampione tog trofejima ovenačnog sporta na somborskom području koji stiče sve više novih, mladih, talentovanih ali marljivih i na treningu vrednih, pristalica.

Uostalom, rezultati sve brojnijih članova iz strukom itekako ozlaćene škole Kajak kluba Sombor, već na samom početku nove sezone, to optimistički obećavaju.

------------

Medijska pratnja: Novi Radio Sombor (S. Stričević)



Read full article on Novi Radio Sombor


Slobodno vreme

Lifestyle

4 znaka Zodijaka koji su spoj lepote i pameti: Imaju oštar intelekt i izraženu ženstvenost
4 znaka Zodijaka koji su spoj lepote i pameti: Imaju oštar intelekt i izraženu ženstvenost

Pogledajte da li se vaš horoskopski znak našao na ovoj zanimljivoj listi Kada se govori o atributima horoskopskih znako...

Kućni ljubimci

Somborski sport i sportisti kroz istoriju

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.