Somborske vesti

Mendi Mening, nastavnica godine u SAD održaće predavanje u Somboru

Mendi Mening, nastavnica godine u SAD održaće predavanje i razgovarati sa građanima 15. maja u Somboru, u Velikoj skupštinskoj sali u zgradi Županije, Trg Cara Uroša 1, sa početkom u 11 časova.

Kao gost Pokrajinskog zaštitnika građana – ombudsmana, u Srbiji će od 12. do 18. maja, boraviti Mendi Mening, nastavnica iz Sjedinjenih Američkih Država, specijalizovana za rad sa učenicima migrantima i izbeglicama kojima, putem posebnih metoda rada koje je razvila, pomaže da prevaziđu strahove i lakše se prilagode novom životnom i obrazovnom okruženju.
Tokom šestodnevnog boravka, gospođa Mening će obići prihvatne centre za migrante u Vojvodini, kao i škole koje pohađaju učenici migranti. Nastavnicima iz ovih škola, te drugim profesionalcima koji rade sa decom i za decu, studentima Pedagoškog fakulteta kao budućim učiteljima, njihovim profesorima, ali i drugim zainteresovanim za ove teme, g-đa Mening će održati predavanje na temu obrazovnog rada sa migrantima, iskustvima i metodama rada u slučajevima vršnjačkog nasilja i diskriminacije, te aktivnostima koje preduzima kao nosilac priznanja 2018 National Teacher of the Year.

Posetom nastavnice Mendi Mening Pokrajinski zaštitnik građana – ombudsman je želeo da doprinese unapređenju prava deteta na obrazovanje, kao i da ojača kompetencije svih profesionalaca, posebno onih uključenih u rad sa migrantskom populacijom.

Više informacija o uglednoj gošći posetioci sajta Pokrajinskog ombudsmana mogu pronaći na adresi: https://ccsso.org/teachers/mandy-manning, https://www.newsweek.com/who-mandy-manning-teacher-year-who-handed-trump-letters-refugee-students-909114

Još vesti iz kategorije...

Top