Somborske vesti

Kroz kajakašku obuku poršlo više od 60 polaznika

Proteklog vikenda, 12. i 13. oktobra organizovana je kajakaška obuka na obali Velikog Bačkog kanala u novoizgrađenom Kajak centru (Apatinski put bb).

Aktivnost je realizovana u okviru Projekta „Razvoj destinacija ekološkog turizma prekograničnog regiona Baja – Sombor razvojem tematskih zelenih staza i turističkih paketa regiona – Baja-Sombor Zelene staze” koji se sufinansira iz fondova Evropske unije.

Cilj projekta je da se razvije turistički potencijal u regionu, a samim tim i unapredi ekonomska saradnja, neguje zajednički identitet, kulturno i istorijsko nasleđe pograničnog regiona i podiže svest o ekološkoj održivosti dva grada čije prirodno okruženje predstavlja izuzetnu osnovu za različite sportske i turističke aktivnosti, uključujući staze prirode i vodeni turizam.

Učesnicima obuke je kroz prezentaciju predstavljen projekat, a zatim su teorijski predstavljena pravilna tehnika veslanja, držanje vesla i održavanja na vodi, a nakon toga su prešli na praktičnu obuku.

Prisutni su imali priliku i da razgovaraju o kajakaškom sportu sa članom Gradskog veća za oblast omladine, dece i sporta Antonijom Nađ Kosanović kao sa nekim ko se dvadeset godina bavi ovim sportom i ko je aktivno uključen u projekat.

Na obuci je učestvovalo preko 60 učesnika iz Sombora i Baje, za koje su obezbeđeni kajaci, vesla, prsluci, kačketi, majice, osveženje i ručak.

Još vesti iz kategorije...

Top