Somborske vesti

Gradonačelnica Sombora posetila đake prvake

Juče je zvanično počela nova školska godina za učenike osnovnih i srednjih škola na teritoriji grada Sombora. Sa novom školskom godinom u klupe su seli i novi đaci. Na teritoriji grada Sombora u prvi razred osnovne škole upisano je 610 učenika, od kojih 361 u Somboru, a u selima 249.

Od ukupnog broja upisane dece 31 će nastavu pohađati na mađarskom jeziku. Najviše dece upisano je u gradske škole OŠ “Nikola Vukićević“ (92) i OŠ „Ivo Lola Ribar“ (87), a od seoskih škola, najviše dece upisano je u OŠ „Nikola Tesla“ u Kljajićevu (31) i OŠ „Branko Radičević“u Staparu (34).

Polazak u školu deci je čestitala i gradonačelnica Sombora Dušanka Golubović, koja je „Prvarice“ i rančeve uručila prvacima u OŠ „Dositej Obradović “ u Somboru, OŠ „Miroslav Antić “ u Čonoplji i u OŠ „Nikola Tesla“ u Kljajićevu.

„Škola podrazumeva da svašta naučite i mnogo toga saznate kako biste postali sposobni i samostalni, zato izvršavajte zadatke koje vam da učiteljica. U prvom razredu nema ocena, ali vi ćete svakako sami znati da li ste nešto uradili dobro ili ne. Ja vam želim da date svoj maksimum i da ostvarite što bolji rezultat. Pored toga, važno je i da se lepo družite“ poručila je đacima prvacima gradonačelnica.

Podeli „Prvarica“, uz gradonačelnicu prisustvovali su član gradskog veća za oblast kulture i obrazovanja Nemanja Sarač i načelnik Odeljenja za obrazovanje Gradske uprave grada Sombora Goran Todorić.

„Prvarice“ i rančevi podeljeni su svim učenicima prvih razreda osnovnih škola na teritoriji grada, a uručili su im ih zamenik gradonačelnice Antonio Ratković, predstavnici Saveta za bezbednost saobraćaja, članovi Gradskog veća i Gradske uprave grada Sombora.

Još vesti iz kategorije...

Top