Somborske vesti

Edukativni seminar Pokreta gorana u Somboru

Prvi od dva planirana seminara za učitelje i nastavnike pod nazivom „Ceger ekoloških ideja“ održaće se danas i sutra u Somboru.

Očekuje se 20 učesnika iz osnovnih škola sa područja Sombora, uglavnom učitelja i nastavnika biologije. Seminari su deo projekta „Zaštita prirode kroz (ne)formalno obrazovanje“ koji je podržalo Ministarstvo zaštite životne sredine Republike Srbije.
Seminar realizuje Pokret gorana Novog Sada u partnerstvu sa Prirodno-matematičkim fakultetom – Departmanom za biologiju i ekologiju i domaćinom seminara Pokretom gorana Sombora. Na seminaru će biti predstavljena tri edukativna cegera (Čarolija šume, Magična livada i Vodena avantura) i priruručnik koji ih prati sa opisanim aktivnostima. Sve aktivnosti iz priručnika će biti predstavljane u prirodi, uz korišćenje rekvizita, kartica i testova koji su pripremljeni za realizaciju svake opisane aktivnosti.
Učešće na seminaru, koji će se održati u sali Gradskog zatvorenog bazena, Apatinski put bb, je besplatno za sve učesnike. Predavači su edukatori Pokreta gorana koji su i osmislili cegere: Ljiljana Jovanović, Nina Dimitrijević i Ivana Dragin. Drugi seminar održaće se u Kragujevcu početkom novembra.

Izvor: Dnevnik.rs

Još vesti iz kategorije...

Top