Somborske vesti

Donacija somborskoj bolnici u vrednosti od 30 hiljada evra

NJ.K.V. Princeza Katarina, u pratnji izvršnog direktora Fondacije NJ.K.V. Princeze Katarine u Srbiji dr Milana Čuturila i direktorke Fondacije „Lifeline” Njujork Tijane Ibrahimović je danas uručila donaciju u vrednosti oko 30.000 evra Opštoj bolnici „Dr Radivoj Simonović” Sombor.

U dvorištu bolnice su ih dočekali gradonačelnica Sombora Dušanka Golubović, većnik Grada Sombora za oblast zdravstva i socijalne zaštite dr Dalibor Forgić, zamenik direktora Opšte bolnice „Dr Radivoj Simonović“ dr Darko Kosanović i glavna medicinska sestra bolnice Đurđa Badovinac.

„Donacija somborskoj bolnici za sve nas kao građane Sombora je od izuzetnog značaja s obzirom da nam omogućava kvalitetniju i bolju zdravstvenu zaštitu. I do sada smo kao lokalna samouprava učinili brojne napore da poboljšamo zdravstvenu zaštitu na našoj teritoriji, koja u slučaju Opšte bolnice obuhvata ne samo građane Sombora, kojih ima preko 80.000, nego i građane čitavog Zapadnobačkog okruga, tako da nas je oko 200.000 ovim putem dobilo jednu veliku i značajnu donaciju“ rekla je ovom prilikom gradonačelnica Dušanka Golubović.

NJ.K.V. Princeza Katarina istakla je da lekari i medicinske sestre koji obavljaju herojski posao treba da imaju odgovarajuće aparate za rad: „Ja sam srećna što imam priliku da vam donesem mali poklon i želim da dođem opet, ali potrebno je prvo napraviti listu prioriteta šta vam je potrebno i mi smo spremni da pomognemo“.

„Značaj ove donacije ogleda se u tome što naša bolnica raspolaže sa 723 bolesnička kreveta, a od toga smo do sada imali osam električnih kreveta. Sada će ova donacija od deset električnih kreveta značajno poboljšati kvalitet nege i lečenja pacijenata“ rekao je zamenik direktora Opšte bolnice „Dr Radivoj Simonović“ dr Darko Kosanović.

Donacija se sastoji od: 10 strajker električnih kreveta za intenzivnu negu sa dušekom i transformatorom, 2 invalidskih kolica, 6 kanti za biootpad, 4 aparata za merenje krvnog pritiska i mašine za sukciju niskog pritiska.

Ova donacija raspoređena je na Internom odeljenju Opšte bolnica Sombor u Koronarnoj jedinici i na Odseku Interventne kardiologije.

Još vesti iz kategorije...

Top