Besplatna rekreacija u vodi na bezenima u Somboru

Juče, 18. februara, na zatvorenim bazenima Sportskog centra Soko u Somboru startuvao je program pod nazivom Besplatna rekreacija u vodi. Ovaj program predviđen je za sve Somborce, a odvijaće se utorkom i četvrtkom, od 16:30 do 17:30 časova.

Svi zainteresovani mogu da se jave na telefon Sportskog saveza Grada Sombora 025/436787 ili da dođu lično. Do sada je u program uključeno preko 50. pekreativaca.

Rekreacija u vodi ili aerobik u vodi, poslednjih godina sve je popularniji jer je dokazano da je vežbanje u vodi neuporedivo efikasnije nego u sali. Sve što vam je potrebno su kupaći kostim i peškir. Prednosti rekreacije u vodi u odnosu na druge fizičke aktivnosti su velike. Mogućnost povreda je svedena na minimum, a stručnjaci tvrde da efikasno smanjuje stres, jer je vežbanje u vodi idealna terapija za opuštanje i otklanjanje napetosti.

Rekreacija u vodi podrazumeva vežbe za sve grupe mišića, učvrščuje i oblikuje telo, leči gojaznost. Efekat ćete videti već nakon mesec dana, ukoliko vežbate nekoliko puta nedeljno. Izuzetni rezultati postižu se kod uklanjanja celulita.

Vežbe se izvode na ivici bazena, ili u sredini, a instruktor je van bazena gde pokazuje pokrete i pravilno disanje.

Ove vežbe preporučuje se ženama svih godina, deci u razvoju, muškarcima, ali i trudnicama i onima koji imaju problema sa kičmom.

Izvor: 025info

Top