Bod po svakom - najrealnije

* Sedma runda četvrtoligaša vojvođanskog severa, i sedmo gostovanje somborskog Radničkog donelo je prvi bod crveno-belima u nastavku prvenstva. Treća utakmica, koju su Sombprci igrali kao domaćini, ovoga puta je odigrana na Gradskom stadionu u Odžacima, a stvarni gost bio je tim Tavankuta iz istoimenog mesta

Izabranici trenera Srđana Karalića ni ovoga puta nisu mogli nastupiti u kompletnom sastavu, jer trojica fudbalera (Smilanovski, Lakić i Lilić) pauziraju zbog bolesti, a žute kartone odrađuju Josić i Žeželj, i kad se ovoj petorici doda izostanak beka Šomođvarca, zbog obaveza na radnom mestu, onda se u takvim prilikama nije mogao ni očekivati bolji rezultat od ovog kojeg su ostvarili. Osim postojećeg, veći problem je što ekipa nema uslove za treninge, jer se oteže sa rešavanjem slučaja sa korišćenjem terena na Gradskom stadionu, a sve to pogoduje rivalima somborskog kluba, koji ubiraju bodove  sa utakmica koje su odigrane.

Tako je i ekipa Tavankuta ostvarila polovičan uspeh u sedmom kolu prolećnog dela, jer je iskoristila svoju šansu protiv nedovoljno spremljenog tima sa začelja tabele. Do boda su došli boljom igrom tokom čitavog trajanja meča, jer se većim delom igralo na polovini koja pripada Somborcima. Golman Vezmar bio je na mukama od samog početka, dok je na drugoj strani njegov kolega Lebović imao retke prilike da interveniše. Ovo je do izražaja došlo naročito u prvom poluvremenu, a oba vratara su kapitulirala u prvoj deonici utakmice.

Najpre je fudbaler gostiju Šimić u 36. minutu posle skraćenog kornera pronašao put lopti koja je završila u maloj mreži gola Somboraca. Na izjednačenje se nije dugo čekalo, jedna kontra „domaćina“, dobar pas mladog Mijovića prema kapitenu Lučiću i lucidni driblinzi najboljeg igrača domaćih, koji se dobro nosio sa dvojicom gostujućih igrača i golmanom Lebovićem, završila je golom i izjednačenjem na 1:1.

Nastavak utakmice nije u mnogome doneo nekih značajnijih preokreta, gosti su nastavili sa svojim atacima prema golu Radničkog, preselili se na polovinu rivala, što je otvaralo mogućnost za kontranapade fudbalera u crveno-belim dresovima. U nekoliko navrata Lebović je „vadio vruć krompir“ i spasio svoj tim od novih golova, a nemoćan je bio u 81. minutu, kada je ponovo sa loptom kapiten Lučić istrčao od sredine igrališta, ušao u šesnaesterac, imao priliku da šutira, a bio je nesebičan kada je na levoj strani video usamljenog Đukanovića, dodao mu loptu, a ovaj nije imao snage i preciznosti da loptu pošalje na pravo mesto, već je poslao pored stative.

Bod svakom na kraju, međusobne čestitke i stisak ruke svih koji su odigrali ovu zanimljivu, fer i korektnu utakmicu, a svemu tome doprinelo je i korektno suđenje Luke Latinovića sa pomoćnicima Radetom Krnetom i Dejanom Šolajom.

RADNIČKI-TAVANKUT 1:1 (1:1)

Odžaci, Gradski stadion. Sudija: Luka Latinović. Pomoćnici: Rade Krneta i Dejan Šolaja. Strelci: Lučić u 43. za Radnički i Šimić u 36. za Tavankut. Žuti kartoni: Đukanović, Minić, Kovačević (Radnički), Sprermo i Šafranj (Tavankut).

RADNIČKI: Vezmar, N. Tevanović, Kovačević, Lukić, Zorić, Martinović, Minić (Zorica), Mijović (Vukelić), Lučić, Đukanović i S. Tevanović.

TAVANKUT: Lebović, Šafranj, Kujundžić, Bogojević (Tumbas), Bursać, Vizin, Spremo, Šimić, Vojnić i Skenderović.

(set fotografija sa ove prvenstvene utakmice možete da pogledate i u slajdovima ispod)

Izveštač i fotoreporter: Vinko Janković

Medijska pratnja: Novi Radio Sombor



Read full article on Novi Radio Sombor


Slobodno vreme

Lifestyle

4 znaka Zodijaka koji su spoj lepote i pameti: Imaju oštar intelekt i izraženu ženstvenost
4 znaka Zodijaka koji su spoj lepote i pameti: Imaju oštar intelekt i izraženu ženstvenost

Pogledajte da li se vaš horoskopski znak našao na ovoj zanimljivoj listi Kada se govori o atributima horoskopskih znako...

Kućni ljubimci

Somborski sport i sportisti kroz istoriju

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.