utorak, 09 februar 2021 08:04

Apatinski Kulturni centar spremio program za februar i mart

Šta publika opštinskog Kulturnog centra može da očekuje u periodu koji je pred nama, saznajemo od direktorice ustanove Danijele Obradović.

Nakon godine u kojoj je Kulturni centar radio redukovano zbog već znane situacije koju je uzrokovao virus Kovid 19, tokom februara smo pripremili programe i na ovaj način konačno započeli sezonu programa na kojima naša publika može da prisustvuje, kaže Danijela Obradović

Što se tiče likovnog programa na osnovu raspisanog konkursa za grupne i samostalne izložbe za izlagačku 2021.godinu Umetnički savet galerije Meander izabrao je 8 izložbi. Nakon izložbe učeničkih radova povodom školske slave Sveti Sava, u petak, 5.februara otvorena je izložba slika Nevene Mišković, umetnice iz Novog Sada. Njene radove publika će moći pogledati do 18.febrara. Za 19.februar zakazan je termin za grafike umetnice Kristine Božović iz Užica čime je zaokružen mesec februar što se tiče likovne umetnosti.

Za mart smo pripremili tri izložbe. Jedna od njih je tradicionalna izložba kojom obeležavamo Nato godišnjicu. Osim ove izložbe imaćemo priliku da pogledamo jednu multumedijalnu izložbu i izložbu slika kojom će biti predstavljeni velikani srpskog glumišta što je i naziv ove izložbe, kaže direktorica Kulturnog centra Apatin.

Što se tiče dečijeg programa u februaru, nakon audicije za manifestaciju pod nazivom „Ritam Evrope“, a za koju smo tehnička podrška odigraće se predstava za decu „Drvce je drug“ Edukativnog teatra iz Subotice. Predstava je zakazana za subotu, 20.februar. Takođe, planiran je i bioskopski program za kraj februara. Za 13.mart zakazana je predstava za decu „Vile i vilenjaci“ koja je realizovana u saradnji sa Sekretarijatom za kulturu grada Beograda.

U pregovorima smo i da početkom marta meseca zakažemo divan koncert klasične muzike kojim se obeležava 250 godina od rođenja Betovena. Ovaj koncert je trebao da se održi krajem prošle godine, ali smo bili prinuđeni da ga odložimo, otkriva nam Obradovićeva, te dodaje da osim navedenih programa čiji datumi su zakazani, postoje i pregovori da se navedeni meseci obogate sa još programskih aktivnosti koje bi publici pričinile zadovoljstvo da ih posete.

Iskreno se nadamo da će se celokupna situacija u potpunosti smiriti na radost svih nas, te da će Kulturni centar nastaviti svoj rad punim kapacitetom, poručuje direktorica ove ustanove.

Slobodno vreme

Lifestyle

Iako smo jednom nogom izašli iz talasa respiratornih infekcija, pomoć lekara traži sve više pacijenata, uključujući i de...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.