Svečanim koktelom obeležen Dan opštine Kula, u petak svečani koncert i dodela nagrada Svečanim koktelom obeležen Dan opštine Kula, u petak svečani koncert i dodela nagrada
četvrtak, 17 novembar 2022 06:24

Svečanim koktelom obeležen Dan opštine Kula, u petak svečani koncert i dodela nagrada

 

Nakon četiri godine ratovanja, pobednička Srpska vojska oslobodila je naše krajeve. Kulјanin Đura Bogojevac, na čelu svog voda u sastavu čete poručnika Radovana Matejića, došao je u Kulu kao oslobodilac, 16. novembra 1918. godine. Na sednici Skupštine opštine Kula 12. februara 2015. godine doneta je Odluka o obeležavanju Dana opštine Kula.

Danas je u svečanoj sali Skupštine opštine Kula upriličen svečani koktel kojem su prisustvovali odbornici vladajuće većine, dok su iz redova opozicije bili predstavnici Zajednice Srba, zatim direktori javnih institucija i ustanova opštine Kula. Prisutne je pozdravio predsednik Skupštine opštine Kula, Velibor Milojičić, navodeći da je uspeh koji je postignut u proteklom periodu izuzetno važan za svakog žitelјa opštine i da ni oni najmanji uspesi nisu zanemarlјivi, a da je prosperitet privrede važan segment u težnji da Kula ne bude opština iz koje lјudi odlaze, već opština u kojoj ostaju i kojoj se vraćaju nakon školovanja.

Današnjim povodom predsednik opštine Kula, Damjan Milјanić, sumirao je napredak naše opštine u proteklom periodu, rekavši je u prethodnim godinama težnja bila da se rade i velike i male stvari, a da se ne zapostavi ni jedno naselјeno mesto u našoj opštini i da je poruka koju je lokalna samouprava želela da pošalјe da ni jedan stanovnik i ni jedno mesto neće biti zanemareno.

Kada su u pitanju ovogodišnje nagrade Milјanić navode da su one otišle u prave ruke- KK “Hajduk“ i Ministarstvu zaštite životne sredine i ministarki Ireni Vujović. Nagrada koju je dobio karate klub je sasvim opravdana s obzirom na tradiciju njihovog uspeha i veliki broj dece koju ovaj klub okuplјa. Pored uspeha važna je i poruka, a to je značaj sporta za pravilno odrastanje i učenje dece da iza svakog uspeha stoji odgovoran i marlјiv rad. Druga nagrada zapravo rezultat jedne kontinuirane saradnje i podrške u onom cilјu kojem opština Kula teži godinama unazad. “ Od najzagađenije tačke Evrope, kao epiteta koji je nažalost išao uz ime naše opštine mi smo danas došli do toga da su najveći problemi po pitanju ekologije rešeni.“- navodi predsednik Milјanić. U lateralni kanal poznatiji kao Begejac danas više nema ispuštanja otpadnih voda, Prečistač u Vrbasu je u funkciji, kroz subvencije smanjen je broj individualnih ložišta, u javnom sektoru zamenjeno je u proteklih godinu dana 11 kotlarnica na gas, a kako ističe Damjan Milјanić u svemu ovome je bila dragocena pomoć i razumevanje ovog Ministarstva. U narednim godinama radiće se i dalјe na pošumlјavanju i na uređenju divlјih deponija, a završiće se i regionalna transfer stanica. “Nije tema jedan projekat i jedna investicija, već je Ministarstvo na čelu sa ministarkom Vujović na svaki naš zahtev ili problem odgovorilo i našlo rešenje, ali i podršku i razumevanje, a pre svega i finansijsku pomoć da se problemi reše ili ideje realizuju. Upravo zbog tog iskrenog partnerskog odnosa u rešavanju ekoloških problema smo rešili da nagrada ode u ruke Irene Vujović.“- zaklјučuje Damjan Milјanić.

U petak će sa početkom od 18 časova u Kulturnom centru Kula biti upriličena svečanost povodom obeležavanja Dana opštine Kula.

Slobodno vreme

Lifestyle

  Poslovni sastanci predstavljaju osnovu za donošenje važnih odluka, razmenu ideja i usklađivanje strategija unutar org...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.