Ekolozi i JKP „Vodovod“ održali akciju na Potoku Ekolozi i JKP „Vodovod“ održali akciju na Potoku
četvrtak, 16 jun 2022 08:35

Ekolozi i JKP „Vodovod“ održali akciju na Potoku

Članovi Ekološkog pokreta Vrbas i radnici JKP „Vodovod“ iz Crvenke iskoristili su lep dan kako bi uredili klupe na crvenačkom izletištu Potok. Farbanju je prethodila sveobuhvatna akcija samog izletišta u prethodnim danima.

Milјan Drašković, direktor JKP „Vodovod“ istakao je da su oni uvek tu kada je u pitanju briga o prirodi:
„Suština je da se stavi akcenat na kohabitaciji mladih sa prirodom. Iskoristili smo današnji lep dan da , pored druženja, iskoristimo ovo vreme da uradimo nešto korisno za našu sredinu. U saradnji sa Ekološkom pokretom ofarbali smo klupe , a tome je prethodilo sveopšte sređivanje izletišta. Nastavićemo da sprovodimo ovakve akcije i da čuvamo našu sredinu, jer čuvanjem životne sredine čuvamo ujedno i sami sebe.“

U akciji su učestvovali i učenici OŠ „Vuk Karadžić“, koji su organizovani u okviru Eko kluba Ekološkog pokreta Vrbas. Ratko Đurđevac, predsednik Ekološkog pokreta Vrbasa, rekao je da je smisao ovakvih akcija podizanje svesti kod najmlađih o značaju očuvanja prirode:
„Mi pravimo međuopštinsku saradnju jer smo svesni da imamo zajedničke probleme i da samo zajedničkom saradnjom te probleme možemo da rešavamo. Potok je zaista jedno od najlepših izletišta i nama je drago što svojim radom možemo da mu produžimo vek“.

Izletište „Potok“ već godinama je omilјena destinacija žitelјa Crvenke i okolnih mesta. Zahvalјujući adekvatnom održavanju ove lokacije od strane nadležnog javnog komunalnog preduzeća, ono je zadržalo sjaj i dalјe je u vrhu posećenosti kada je opština Kula u pitanju.

Slobodno vreme

Lifestyle

Mnogi ljudi se suočavaju sa finansijskim izazovima u određenim periodima svog života. Bilo da se radi o neočekivanim tro...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.