ponedeljak, 28 mart 2022 05:27

Održan Sajam zapošljavanja u Kuli

Sajam zapošljavanja u Kuli održan je i ove godine u sali „Nepker”. Mnogobrojni poslodavci i predstavnici preduzetnika okupili su se sa ciljem pospešivanja zapošljavanja.

Ovom prilikom je direktor somborske filijale Nacionalne službe za zapošljavanje, Boris Draganov, izavio da je, nakon pandemije i dve godine virtuelnih sajmova, ovo prvi Sajam u Kuli i da očekuje da posle ovog događaja bude smanjen broj evidentiranih lica na Birou za nezaposlene. Draganov je istakao da je preko 500 lica prisustvovalo Sajmu, sa namerom da nađu adekvatno zaposlenje. Posebno se zahvalio lokalnoj samoupravi i predsedniku Privremenog organa Damjanu Miljaniću, koji je omogućio i organizovao događaj na zavidnom nivou. Dodao je da je prošlogodišnja nagrada opštini Kula sasvim logičan splet okolnosti, s obzirom da iz godine u godinu broj nezaposlenih opada.

Damjan Miljanić je izrazio zadovoljstvo zbog broja preduzetnika i lica koja su se odazvala pozivu, kako bi našli zaposlenje.

– S obzirom da je naša opština prošle godine bila dobitnik posebnog Laureata Nacionalne službe za zapošljavanje, i ove godine očekujem uspehe na ovom polju. Prisustvo velikog broja ljudi je pokazatelj koliko je ova manifestacija značajna. Meni lično značajna je jer se svakog puta pojavi nova firma, koja započinje poslovanje na teritorije naše opštine, što je i cilj. Ulažemo u ljudsku zonu i promociju naše Opštine kako bi se investitori opredelili upravo za otvaranje fabirka u Kuli. Firma koja je nedavno, na Dan opštine Kula, kupila parcelu u Industrijskoj zoni danas već razgovara sa potencijalnim radnicima, i to mi je izrazito drago i evidentno je da će ta fabrika uspostaviti proizvodnju do kraja godine – rekao je Miljanić.

On je takođe istakao da očekuje da na narednom Sajmu bude još novih otvorenih pozicija, s obzirom da se parcele u Industrijskoj zoni prodaju. Kada je u pitanju prošlogodišnji Laureat Nacionalne službe za zapošljavanje, Miljanić ističe da je cilj da se taj trend smanjenja nezaposlenosti nastavi.

izvor:025info.rs

 

Slobodno vreme

Lifestyle

  Poslovni sastanci predstavljaju osnovu za donošenje važnih odluka, razmenu ideja i usklađivanje strategija unutar org...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.