sreda, 02 mart 2022 06:31

Rast broja startap kompanija u Srbiji

Osnovano je 20 startap centara u svim krajevima Srbije.

Ministar za inovacije i tehnološki razvoj i predsednik Srpske narodne partije Nenad Popović ocenio je da je Vlada Srbije, zajedno sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, učinila ogroman pomak u unapređenju položaja mladih u Srbiji.

Popović je najavio da će ove godine biti donete još snažnije podsticajne mere za mlade preduzetnike i inovatore.

On je na tribini “Mladi i politika”, koja je održana u Beogradu u organizaciji Omladine Srpske narodne partije (SNP), istakao da je država obezbedila mladima jednokratnu novčanu pomoć od 100 evra, ali i da će Vlada Srbije nastaviti da pomaže mladima u stvaranju uslova za brže zapošljavanje i osnivanje startap kompanija.

“Osnovali smo 20 startap centara u svim krajevima Srbije. U tim startap centrima mladi dobijaju svu neophodnu mentorsku, marketinšku, pravnu i knjigovodstvenu podršku da osnivaju svoje startap kompanije. To je uticalo na rast broja startap kompanija u Srbiji i zapošljavanje većeg broja mladih”, rekao je Popović i istakao da Srbija godišnje izvozi blizu dve milijarde evra IT proizvoda i usluga.

Popović je rekao da su mladi preduzetnici i inženjeri budućnost Srbije.

“Nastavićemo da radimo na stvaranju uslova za obrazovanje što većeg broja inženjera, ali i na tome da inovativne ideje naših mladih inovatora budu finansijski podržane u većoj meri kako bi pronašle put do tržišta”, rekao je Popović.

Obratio se i mladim ženama preduzetnicama i ohrabrio njihove napore da zauzmu značajniju ulogu na tržištu rada.

“Vlada Republike Srbije nastaviće sa izdvajanjem značajnih sredstava za direktnu podršku osnivanju kompanija mladih žena preduzetnica, ali i za njihovu edukaciju, posebno u oblasti digitalnih i inovativnih tehnologija “, rekao je Popović.

 izvor:025info.rs

Slobodno vreme

Lifestyle

  Poslovni sastanci predstavljaju osnovu za donošenje važnih odluka, razmenu ideja i usklađivanje strategija unutar org...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.