Predstojeći "Somborica fest" izazov za tamburaše Predstojeći "Somborica fest" izazov za tamburaše
sreda, 28 septembar 2022 06:35

Predstojeći "Somborica fest" izazov za tamburaše

Dve klase mladih tamburaša u Muzičkoj školi "Petar Konjović" u Somboru, u odeljenjima u kojima se izučava tambura, još jednom su dokazali da je ovaj instrument više od tradicionalnog. Na tamburi se mogu svirati i neki od najvećih muzičkih hitova, ali ovaj instrument ipak najlepše zvuči kada se na njemu sviraju starogradske pesme.

"Ljudi koji znaju za tamburu i koji su sa ovih prostora odmah tamburu povezuju sa Janikom (Balažom), ali danas mladi tamburaši sviraju i laku klasiku na tamburama. Ima mnogo pesama koje su komponovane o Somboru, ja imam neku zbirku u kojoj ima oko petnaest pesama o našem gradu", kaže Đura Parčetić,nastavnik tambure u Muzičkoj školi "Petar Konjović" u Somboru.

Da je tambura dobila svoje zasluženo mesto i popularnost kod mladhih, govori i to da se u Somboru održava i festival tamburaške muzike i tamburaških orkestara "Somborica fest " .

"Prošle godine smo organizovali prvi festival, postavili smo standarde ispod kojih nećemo da idemo. Ove godine festival će trajati dva dana, prvi dan su radionice, drugi dan su koncerti", rekao je Saša Milić, menadžer "Somborica festa".

Tamburaški festival "Somborica fest 2022" biće održan u velikoj sali Hrvatskog doma 2. i 3. oktobra sa početkom u 20 sati, a ulaz za sve posetioce je slobodan.

Izvor: RTV

Slobodno vreme

Lifestyle

  Poslovni sastanci predstavljaju osnovu za donošenje važnih odluka, razmenu ideja i usklađivanje strategija unutar org...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.