subota, 02 jul 2022 06:11

Najuspešniji gimnazijalci na prijemu kod gradonačelnika

Danas je u zgradi Županije upriličen prijem za najuspešnije gimnazijalce u školskoj 2021/22. godini. Gradonačelnik Sombora, Antonio Ratković i članica Gradskog veća za oblast kulture i obrazovanja, Anita Stojakov, ugostili su dvanaest učenika Gimnazije „Veljko Petrović“, koji su tokom ove školske godine postigli vrhunske rezultate u više naučnih oblasti, kao i njihove profesore i mentore.

 Ratković je ovom prilikom istakao da Grad Sombor ima razloga da se ponosi svojim mladima, koji ređaju uspehe na takmičenjima širom Srbije i time čuvaju status Sombora kao jednog od glavnih obrazovnih centara u Vojvodini, ali i celoj državi. Naglasio je da će Gradska uprava nastaviti da podstiče razvoj obrazovnih institucija i nastavnog kadra u njima, kako bi se učenicima obezbedili najbolji uslovi za dalji rad.

Mentori ovih izuzetnih mladih ljudi ističu da su škola, kao i profesori i roditelji ponosni na njihov talenat i zalaganje, a čelnicima Gradske uprave zahvalili su se na tome što su prepoznali značaj njihovih dostignuća i ugostili ih.

Učenici koji su prisustvovali prijemu:

  1. Nemanja Majski (1. nagrada Državno takmičenje iz matematike B kategorija, 1. nagrada Državno takmičenje iz informatike i računarstva A kategorija, 1. nagrada Srpska informatička olimpijada, 2. nagrada Državno takmičenje iz fizike)
  2. Aleksandar Gubica (2. nagrada Državno takmičenje iz matematike B kategorija, 3. nagrada Državno takmičenje iz matematike A kategorija, pohvala na Srpskoj matematičkoj olimpijadi, 2. nagrada Državno takmičenje iz fizike)
  3. Vedran Bajić (3. nagrada Državno takmičenje iz matematike B kategorija, 3. nagrada Državno takmičenje iz informatike i računarstva A kategorija)
  4. Dušan Šijačić (3. nagrada Državno takmičenje iz matematike B kategorija, 3. nagrada Državno takmičenje iz fizike, pohvala na Republičkom takmičenju iz hemije)
  5. Filip Tot (3. nagrada Državno takmičenje iz matematike B kategorija)
  6. Vanja Vasiljević (3. nagrada Državno takmičenje iz matematike B kategorija, 3. nagrada Srpska informatička olimpijada)
  7. Ana Knežević (1. nagrada Državno takmičenje iz biologije)
  8. Jelena Đaković (2. mesto Državno Državno takmičenje iz biologije)
  9. Ana Bajak (3. nagrada Državno takmičenje iz biologije)
  10. Ivana Lovrić (3. nagrada Državno takmičenje iz književnosti)
  11. Staša Majstorović (3. nagrada Državno takmičenje iz književnosti)
  12. Tara Gojković (1. nagrada Državno takmičenje iz istorije)

izvor:025info.rs

 

Slobodno vreme

Lifestyle

  Poslovni sastanci predstavljaju osnovu za donošenje važnih odluka, razmenu ideja i usklađivanje strategija unutar org...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.