petak, 01 jul 2022 08:17

SEDNICA GRADSKOG VEĆA: STIPENDIRANJE STUDIJA OSOBA SA INVALIDITETOM

Gradsko veće grada Sombora u sredu, 29. juna, održalo  je 107. sednicu na čijem dnevnom redu se našlo 19 tačaka.

Između ostalog, Gradsko veće je prihvatilo predlog o Drugim izmenama i dopunama Odluke o stipendiranju studenata sa teritorije Grada Sombora. Novina je da će grad pri stipendiranju studija osoba sa invaliditetom za kriterijum gledati da je stipendista redovan student prve ili viših godina studija visokoškolskih ustanova sa akreditovanim studijskim programom, a koji je u prethodnoj školskoj godini ostvario najmanje 36 ESPB poena, bez obzira na prosečnu ocenu, kao i da nije korisnik drugih stipendija. Ova odluka naći će se pred odbornicima na nekoj od narednih sednica Skupštine grada.

Gradsko veće prihvatilo je i da se, zbog rekonstrukcije Doma zdravlja „Dr Đorđe Lazić“, ovoj ustanovi ustupe poslovne prostorije u ulici Avrama Mrazovića broj 6, u kojima će se obavljati preventivni i sistematski pregledi Službe za zdravstvenu zaštitu dece, na period od 4. jula do 12. avgusta 2022. godine.

Na 107. sednici, članovi Gradskog veća odobrili su da grad sufinansira projekat uvođenja centralnog grejanja u objekat „kaštela“ u Rastini,  koji koristi odeljenje škole „Laza Kostić“ Gakovo i Predškolska ustanova „Vera Gucunja“.

 

Slobodno vreme

Lifestyle

Cene u Grčkoj u 2024. prate trend u Evropi i kao i u svim drugim zemljama, i ove godine su neznatno više nego prethodnih...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.