Svetozar Cvetković dobitnik nagrade “Specijalni Ernest” Somborskog filmskog festivala Svetozar Cvetković dobitnik nagrade “Specijalni Ernest” Somborskog filmskog festivala
petak, 17 jun 2022 06:27

Svetozar Cvetković dobitnik nagrade “Specijalni Ernest” Somborskog filmskog festivala

Svetozar Cvetković ovogodišnji je dobitnik nagrade "Specijalni Ernest" Somborskog filmskog festivala za dosadašnji i budući doprinos dobrim filmovima.

Nagrada će biti uručena na otvaranju četvrtog Somborskog filmskog festivala koji će biti održan od 11. do 15. jula u organizaciji Kulturnog centra "Laza Kostić" Sombor.

Film "Pucnji u Marseju" reditelja Gordana Matića, u kojem jednu od glavnih uloga igra upravo ovogodišnji dobitnik nagrade, biće prikazan 12. jula u Atrijumu Gradske kuće.

"Somborski filmski festival je od svog osnivanja 2018. godine zamišljen da neguje vrednosti sredine koju nastanjuje dvadeset i jedna nacionalnost. U takvom okruženju Festival se trudi i radi na podsticanju tolerancije, ravnopravnosti i slobode. Uporište našeg Festivala je u vizionarskom filmskom radu Erensta Bošnjaka, pioniru jugoslovenskog filma, po kome sve nagrade nose ime", rekla je direktorka Somborskog filmskog festivala Vesna Šašić.

"U susret festivalu"

Izložba "U susret festivalu" spada u redovne predfestivalske aktivnosti Kulturnog centra. Tradicionalno, biće postavljena u centru Grada, u ulici Laze Kostića, pored glavnog šetališta u Somboru.

Postavku čini trideset panoa na kojima su predstavljene sve pojedinosti važne za Somborski filmski festival, a to su: glavni program, struktura Festivala, prateći programi, zatim predstavljanje direkcije, reč direktora i selektora o ovogodišnjem izdanju Festivala, predstavljanje žirija glavne takmičarske selekcije, predstavljanje žirija selekcije filmova mladih autora, a nisu izostavljeni ni opisi filmova, plakati, fotografije, ali i nagrade koje Festival dodeljuje.
Otvaranje izložbe planirano je za 21. jun u 11 časova na pomenutoj lokaciji. Autorka izložbe je direktorica festivala, glumica Vesna Šašić, a vizuelno rešenje potpisuje grafički dizajner Dejan Podlipec.

"Kao što je Ernest Bošnjak umeo da kombinuje različite vidove umetnosti – od plesa do filma, nadamo se da smo i mi uspeli da iskombinujemo zanimljiv i intrigantan festivalski program dugometražnih i kratkometražnih, igranih i dokumentarnih filmova za sve one koji se osećaju kao duhovni potomci velikog Ernesta Bošnjaka", poručio je budućim posetiocima selektor Dejan Dabić.

Ulaz na sve programe četvrtog izdanja Somborskog filmskog festivala je besplatan, a projekcije i prateći programi će biti održani u Kulturnom centru "Laza Kostić" Sombor, Atrijumu Gradske kuće, Kabareu Narodnog pozorišta Sombor i Dvorištu gradskog muzeja Sombor.

Izvor: euronews.rs

Slobodno vreme

Lifestyle

  Poslovni sastanci predstavljaju osnovu za donošenje važnih odluka, razmenu ideja i usklađivanje strategija unutar org...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.