ponedeljak, 23 maj 2022 08:23

Cyber Plank iz Sombora planira izgradnju trospratnice sa 13 stanova

Investitor Cyber Plank iz Sombora planira izgradnju višeporodičnog stambeno-poslovnog objekta spratnosti P+2+PK (prizemlje, dva sprata i potkrovlje), sa ostvorenim parking prostorom i uređenim zelenilom. Gradnja je planirana na katastarskoj parceli broj 8039 KO Sombor-1 na adresi Staparski put broj 23.

Prema urbanističkom projektu za čiju izradu čiji je obrađivač Društvo za projektovanje, konsalting i inženjering Urban planning iz Apatina predviđeno je da objekat ima ukupno 13 stanova različitih struktura, a u sklopu objekta planiran je i jedan lokal gde će biti smeštena prodavnica neprehrambenom robom i garaža.

Poslovanje se odvija u okviru dela prizemlja, dok je na spratovima planirano stanovanje.

Veza između spratova predviđena je liftom i stepeništem.

Površina stambenih jedinica će se kretati od 53,17 m2 do 59,55 m2.

Krovna konstrukcija dvovodnog krova je drvena. Preko rogova se postavljaju daske, a na njih paropropusna vodonepropusna folija, a zatim podužne i poprečne letve. Kao završna obloga postavlja se falcovani crep, sa nagibom krovnih ravni od 30°. Za potrebe osvetljavanja tavanskog prostora prirodnom svetlošću ugrađuju se krovni prozori.

Svi spoljašnji zidovi predviđeni su od pune opeke debljine 25 cm, dok su unutrašnji noseći zidovi od pune opeke debljine 25 cm. Unutrašnji pregradni zidovi su takođe predviđeni od pune opeke debljine 12 cm.

Sva spoljašnja stolarija će biti izrađena od PVC profila dok će unutrašnja stolarija biti od medijapana.

Podovi u ulaznom holu, hodnicima i stepeništima u zajedničkim prostorijama, kao u kuhinji, kupatilima, ostavi i stambenim prostorijama predviđeni su da se završno obrade sa keramičkim pločicama I klase. Za podove ulaza i terase koristite neklizeće keramičke pločice. Pod garaže predviđeno je da bude od betona, dok je pod natkrivene terase predviđen da bude sa keramičkim pločicama. Svi ostali podovi biće obloženi parketom.

Ukupna bruto građevinska površina nadzemnih etaža 1.209,2 m2, dok bruto površina zemljšta pod objektom iznosi 304,50 m2.

Na slobodnom delu parcele predviđena je izgradnja parking prostora na kome je predviđeno parkiranje vozila za sopstvene potrebe, na ukupno 14 parking mesta.

Prostor obuhvaćen urbanističkim projektom neposredno se oslanja na ulicu Staparski put preko koje je povezan sa saobraćajnom mrežom grada. Tehničke karakteristike kolovoza i trotoara, kao i obim saobraćaja u ulici zadovoljavaju povećane potrebe.

Pešački pristup objektu je obezbeđen sa trotoara u koridoru ulice Staparski put. Širina kolskog prilaza parceli je 3 m, a radijus lepeza na mestu priključenja je 3 m. Na pristupu parceli upušta se ivičnjak i ojačava trotoar.

Pešački pristup objektu, odnosno glavni stambeni ulaz omogućen je iz ajnforta. Stepenišni prostor sa jednim liftom za vertikalnu komunikaciju, postavljen je u holu bočno u odnosu na glavni ulaz, na nivou prizemlja ulaznog dela objekta.

Parkiranje vozila na parceli planirano je na otvorenim parking površinama uz internu saobraćajnicu, na četrnaest parking mesta. Parkiranje je definisano prema normativu da je potrebno jedno parking ili garažno mesto na jedan stan, odnosno jedno parking mesto na 70 m2 korisne površine poslovnog prostora.

Kako je broj stambenih jedinica 13 - potreban broj parking mesta je 13. Korisna površina poslovnog prostora je 81,37 m2 - potreban broj parking mesta je 2. Planirano je ukupno 15 parking mesta, od kojih je 14 smešteno u dvorištu, a jedno garažno mesto planirano je u prizemlju objekta.

Na predmetnoj parceli je predviđeno popločavanje dvorišta presovanim betonskim kockama za kolski i pešački saobraćaj.

Sve slobodne površine koje nisu zauzete objektom, saobraćajnicama i parkinzima, planirane su kao zelene površine. Prostor zelenih površina oplemeniće se raznim vrstama sadnica i cvetnih površina. Parcela će se zatraviti smešom trava otpornom na gaženje.

Planirano je i da investitor projektom predvidi nesmetan prilaz i upotrebu objekta osobama sa invaliditetom, deci i starim osobama.

Na parceli koja je predviđena za gradnju nalaze se postojeći stambeni i pomoćni objekti koji su dotrajali i planirano je njihovo rušenje.

izvor:ekapija.com

Slobodno vreme

Lifestyle

  Poslovni sastanci predstavljaju osnovu za donošenje važnih odluka, razmenu ideja i usklađivanje strategija unutar org...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.