utorak, 19 oktobar 2021 08:06

Čet bot Mia rešava Šapčanima i Somborcima administrativne nedoumice

U Šapcu i Somboru, počela je da radi „Mia čet bot“ aplikacija, koja na pitanja građana koja postavjaju lokalnoj upravi odgovara u realnom vremenu. Informacije koje pruža, za sada su dostupne samo za određene administrativne usluge.

Umesto na šalteru Gradske uprave, građani sada od kuće, pomoću telefona ili kompjutera u nekoliko jednostavnih koraka mogu saznati šta im je od dokumentacije potrebno za određenu uslugu. Sa novim načinom informisanja, Šapčani uglavnom još nisu upoznati.

Pripremili Nenad Tomašević i Vanja Kahrimanović
Na ovaj način, građani štede vreme, i lakše i brže dolaze do željnih dokumenata. Usluga je dostupna i privrednicima.

„Službenici Gradske uprave do sada trošili vreme za izdavanje informacija za dobijanje određenog dokumenta građanima, u proseku pet do 10 minuta. Građani će brže i lakše doći do informacija bez dolaska. Uvođenjem ove aplikacije stvara se jedna dobra veza i komunikacija između građana i radnika Gradske uprave“, istakla je Ana Anđelić, načelnica Odeljenja opšte uprave.

Osim na sajtu Grada, aplikacija na pitanja odgovara i putem Vajbera, a uskoro će biti dostupna i na Fejsbuku.

„Kada se skenira kju-ar kod, to četovanje ostaje u Vajberu, tako da Miu možete i na taj način kontaktirati. Ono što bih istakla kao veliku prednost jeste što aplikacija radi 24 sata dnevno, sedam dana u nedelji, a ne dokle rade i šalteri“, objašnjava Jelena Velebit, načelnica Gradske uprave Sombora.

„To su pitanja i odgovori koja građani najčešće postavljaju. U saradnji sa Naledom, sprovedena je jedna anekta, koja je pokazala koje su to oblasti koje građane najviše interesuju. I na osnovu toga za početak, putem Mia čet bot aplikacije, građani mogu da dobiju informacije u vezi sa izvodima iz matične knjige rođenih, uverenjima o državljanstvu, poreskim uverenjima, kao i o pravima u vezi sa roditeljskim i dečjim dodatkom“, precizirala je Tamara Stefanović iz Gradske uprave Šapca.

Kako bi što više informacija bilo dostupno putem ove aplikacije u planu je nadograđivanje sistema i uvođenje novih sadržaja.

izvor:rts.rs

Slobodno vreme

Lifestyle

  Poslovni sastanci predstavljaju osnovu za donošenje važnih odluka, razmenu ideja i usklađivanje strategija unutar org...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.