„Semper idem“ na Danima židovske kulture „Semper idem“ na Danima židovske kulture
četvrtak, 09 septembar 2021 07:48

„Semper idem“ na Danima židovske kulture

Višestruko nagrađivana predstava Narodnog pozorišta Sombor „Semper idem“ po tekstu Đorđa Lebovića, u dramatizaciji i režiji Gorčina Stojanovića 18. septembra učestvovaće na Danima židovske kulture.

U Hrvatskom narodnom kazalištu u Osjeku,tim povodom biće otvorena i izložba „Tragovi u 30 slika – somborski Jevreji u Holokaustu” autorki Ljubice Bačić i Milke Ljuboje.

Izložba se sastoji od štampanih dokumenata i fotografija o trideset jevrejskih porodica koje su nestale tokom Drugog svetskog rata, od kojih su se neke vratile iz nacističkog logora Aušvic.

– Na matičnoj sceni sezonu otvaramo krajem septembra pedesetim izvođenjem predstave „Tenor na zajam“ Kena Ludviga u režiji Olje Đorđević – najavljuje za Danas Bojana Kovačević upravnica SNP.

Ona precizira da će početkom oktobra u ovom teatru biti nastavljen rad na predstavi „Iz jezera čovek mi je napunio grudi snom“, po tekstu Nine Plavanjac, a u režiji Marjana Nećaka.

Premijerno izvođenje predstave očekuje se krajem novembra.

Izvor: Danas

Slobodno vreme

Lifestyle

  Poslovni sastanci predstavljaju osnovu za donošenje važnih odluka, razmenu ideja i usklađivanje strategija unutar org...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.