Prijava Registracija

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Create an account

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Name *
Username *
Password *
Verify password *
Email *
Verify email *
Captcha *
Srednja ekonomska škola Sombor na stručnom usavršavanju na Kipru Srednja ekonomska škola Sombor na stručnom usavršavanju na Kipru
četvrtak, 22 oktobar 2020 10:29

Srednja ekonomska škola Sombor na stručnom usavršavanju na Kipru

U sklopu projekta škole „Hrana nas povezuje“ broj ugovora 2019-1-RS01-KA102-000633, koji se implementira u okviru programa Evropske unije za obrazovanje Erasmus+ 2019., realizovano je stručno usavršavanje metodom posmatranja na random mestu (“Job shadowing”) u organizaciji partnerske institucije "Shipcon Limassol Limited" iz Limassol, Republike Kipar, u periodu od 13.10. do 18.10. 2020. godine.

Odabrani učesnici za program mobilnosti troje zaposlenih Srednje ekonomske škole Sombor, predstavnik škole direktor Natalija Katanić i nastavnici stručnih predmeta Melita Danilović i Emina Esapović, bili su upućeni na program mobilnosti u partnersku instituciju "Shipcon Limassol Limited" u Limassolu.

Tokom šest dana stručnog usavršavanja, oni su bili raspoređeni da prate i posmatraju rad kolega, posetili su ugostiteljske objekte i restorane, hotele sa 5* zvezdica, gastro restorane, prisustvoali gastro-radionicama: Odnos izmedju hrane i kulture, Grcka i Kiparska kuhinja - uticaj istoka i zapada.

Projektom se omogućilo da učesnici mobilnosti upoznaju kiparsku kuhinju, prepoznaju i analiziraju prehrambenu piramidu kiparske ishrane, identifikuju sastojke, tehnike kuhanja i prezentaciju različitih jela kiparske kuhinje, kao mediteranske zemalje.

Učestvovanjem u projektu mobilnosti podstaknut je razvoj ličnih i profesionalnih kompetencija učesnika mobilnosti kao i unapređene jezičkih i komunikacijskih veština.

Novo iskustvo koje su stekli primeniće na unapređenje rada Srednje ekonomske skole Sombor.

Osim radnog dela stručnog usavršavanja, učesnici mobilnosti imali su priliku da se upoznaju i sa kulturno-istorijskim bogatstvom Kipra: Promenada Molos, Srednjovekovna tvrđava Limasola, kiparskim selom Omodous i Kouklia, vinarijom Ktima Gerolemo.

Šta ćete danas kuvati?

Neodoljivi deserti

Saveti šefova kuhinje