nedelja, 28 mart 2021 07:22

Radnički 1912 srušio lidera

RADNIČKI 1912 – MLADOST GAT (Novi Sad) 2:1 (1:0)

Sudija: David Đumić (Bačka Topola) 7
Strelci: Antunić 43. i Šveljo 90. za Radnički 1912, Švonja 70. za Mladost GAT
Žuti kartoni: Radovanović (Radnički 1912), Slijepšević, Babić, Švonja, Radović (Mladost GAT)
Crveni kartoni: Babić 90, Slijepčević 90+1 po drugi žuti karton
Radnički 1912: Pehilj 7,5, Unković 7, Dučić 7, Šveljo 8, Slavuljica 7,5, Pjošta 7, (Milisavljević 7), Stojaković 7, Despotović 7, Goronjić 7, Radovanović 7,5, Antunić 7,5, (Lazić)
Mladost GAT: Dražić 7, Slijepčević 7, Babić 7, Švonja 7,5, Gojković 7, (Popović 7), Renić 7, Radović 7, (Asani 7,5), Jelić 7, (Jovanović), Spasić 7,5, Divac 7, Stanić 7, (Vukaljević 7)
igrač utakmice: Ognjen Šveljo

Derbi prva dva tima na tabeli Srpske lige Vojvodina doneo je dosta uzbuđenja, obostrano veliku želju za pobedom i tri lepa pogotka. Pobeda je pripala Somborcima koji su nastavili da ruše sve prerpreke na svom terenu i sada sa pravom žale za onim što su propustili jesenas u startu prvenstva.

Prvu priliku na utakmici imao je Antunić u 2. munutu kada je oduzeo loptu na sredini terena igračima Mladosti potom bio brži od svojih čuvara, bilo ih je četiri, došao u izglednu poziciju za šut i kada se očekivao siguran pogodak, golman gostiju Stefan Dražić bio je na visini zadatka i krajnjim naporom uspeo je da sačuva svoju mrežu. Nakon te prilike sledi period relativno mirnije igre, a sledeću priliku ima Despotović koji u 30. minutu ne uspeva glavom da pošalje loptu u mrežu, već je šalje iznad prečke. U 43. minutu stiže prva od dve nagrade za agilnost i htenje. Slavuljica izvodi slobodan udarac skroz iskosa sa leve strane i ubacuje loptu u kazneni prostor Novosađana koji je izbacuju van šesnaesterca, a ona se odbija do Igora Antunića koji ne okleva, već je snažnim i preciznim šutom šalje u donji levi ugao nemoćnog Dražića. Zasluženo vođstvo Radničkog 1912, a šut Antunića iz kolena oduševio je sve prisutne.

Kada je teško, Šveljo je tu!
U drugom delu trener gostiju Saša Filipović u igru uvodi odličnog Elmira Asanija koji postaje velika pretnja odbrani Somboraca i preko njega kreću sve akcije. Pokušao je Asani u nekoliko navrata da zatrese mrežu odličnog Pehilja, ali je golman Radničkog 1912 uspevao da sačuva svoju mrežu sve do 70. minuta. Jedan pomalo strogo dosuđen, ali i skroz bespotrebno napravljen prekršaj ispred kaznenog prostora Somboraca gosti su pretvorili u izjednačenje. Naime, Švonja je sjajno šutirao sa oko 19 metara i pogodio gornji desni ugao Pehiljevog gola. Čini se da je golman Somboraca morao biti bliži lopti, ali mu se ne sme ništa prebaciti jer je u periodu od 50. pa sve do kraja utakmice bio najzaposleniji pojedinac susreta i sve je vrhunski odradio.

Druga nagrada za borbenost došla je u poslednjim trenucima utakmice. Do tada zapaženi Bojan Babić obara Milisavljevića na ivici kaznenog prostora, pa zarađuje drugi žuti karton. Priliku da nešto više uradi u završnici ukazana je kapitenu Švelji. Stvorila se velika gužva i svi su očekivali da se lopta nabaci, jer je slobodan udarac dosuđen skroz iskosa sa leve strane, ali se Šveljo odlučuje za snažan i precizan šut i lopta završava u mreži gostujućeg gola. Pobeda zaslužena i ima poseban značaj. Izvojevana je protiv veoma kvalitetne i iskusne ekipe koja u svojim redovima ima nekoliko proverenih igrača koji u svojim nogama imaju na desetine sličnih derbija, dok su Somborci znatno mlađi tim, a usput su bili lišeni pomoći jednog od najboljih pojedinaca Avdića.

Izvor: apa-press.info

Slobodno vreme

Lifestyle

  Poslovni sastanci predstavljaju osnovu za donošenje važnih odluka, razmenu ideja i usklađivanje strategija unutar org...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.