nedelja, 21 mart 2021 06:41

Pokrajinski sekretar za privredu i turizam posetio Bački Monoštor

Pokrajinski sekretar za privredu i turizam dr Nenad Ivanišević boravio je danas u radnoj poseti Gradu Somboru, gde su mu domaćini bili član Gradskog veća za oblast rodne ravnopravnosti Slađana Radin i pomoćnica gradonačelnika za oblast ekonomskog razvoja i turizma Jovana Miljević.

Pokrajinski sekretar ovom prilikom posetio je Bački Monoštor gde je obišao samostalne zanatske radnje i razgovarao sa lokalnim zanatlijama o trenutnom stanju u zanatstvu i lokalnom turizmu, kao i na koji sve način Sekretarijat može da pomogne.

„Stari zanati moraju da budu deo turističke ponude na teritoriji Autonomne pokrajine i upravo mi završavamo sad jedan konkurs gde želimo da podignemo turističke potencijale, a u njih svakako treba da budu uklopljeni i stari zanati. Ono što jeste važno, i obilazeći ta postrojenja i ta mala mesta, vidimo potrebu za podrškom ženskom preduzetništvu. Znači, hoćemo jedan kompletan pristup da imamo“ rekao je pokrajinski sekretar Ivanišević istakavši da je namera da se pomogne ženskom preduzetništvu jer žene trenutno nisu ni 50% vlasnici turističkih potencijala i privrednih društava.

Pokrajinski sekretar i njegovi saradnici obilaze Vojvodinu kako bi stekli direktan uvid u stanje na terenu, da bi na osnovu toga Pokrajina za sledeću godinu što bolje targetirala konkurse i uložila sredstva u oblasti kojima je to najpotrebnije.

Ivanišević je poručio da će Sekretarijat ove godine, u saradnji sa Turističkom organizacijom Vojvodine, izdvojiti novac kako bi se bolje ispromovisali lokalni turistički potencijali poput onih koje ima Bački Monoštor.

 

Slobodno vreme

Lifestyle

  Poslovni sastanci predstavljaju osnovu za donošenje važnih odluka, razmenu ideja i usklađivanje strategija unutar org...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.