petak, 05 mart 2021 07:09

Nova pravila ulaska prodavaca na rekonstruisanu „Pijacu u lancima” u Somboru

Nakon nedavno završene rekonstrukcije Pijace u lancima žitelji najvećeg grada na zapadu Bačke se polako prilagođavaju na donekle novi izgled njihove omiljene tržnice, ali i na nova pravila koja važe na pijaci koja je, zbog lokacije i svojih crvenih mermernih stubova povezanih kovanim lancima, odavno postala i prepoznatljiv turistički varoški toponim.

Radnici ovdašnjeg Javnog komunalnog preduzeća „Prostor“ gradske firme koja upravlja pijacama, odlučili su da uvedu više reda na Pijaci u lancima, tako što su na ulazima postavljene informativne table gde je navedeno vreme u kojem prodavci mogu vozilima da uđu do tezgi kako bi doneli robu.

Tokom letnjeg radnog vremena, odnosno od 1. maja do 31. oktobra, prodavci će automobilima moći da uđu u pijacu od 5.00 do 8.00 sati kao i od 13 do 17 časova, dok je tokom zimskog perioda, odnosno od 1. novembra do 30. aprila ulazak automobilom na zelenu pijacu trgovcima dozvoljen od 5.00 do 9.00 i od 13 do 17 sati. Nadležni u ovom preduzeću čiji je osnivač grad očekuju da će se ovom odluku smanjiti gužve ali i nepropisno parkiranje vozila samih prodavaca.

Izvan pomenutih termina potapajući stub koji je postavljen na ulazu u pijacu sa Trga cara Lazara, će biti podignut pa vozila neće moći da prolaze, bilo da se radi o vozilima za dostavu robe korisnika lokala u Gradskoj kući ili prodavnica u kojima se u magacinski prostor ulazi sa pijace.

Iz istog preduzeća apeluju na sve vozače da ne parkiraju svoja vozila na ulazu u pijacu, ili ispred stubova što zabranjuje i saobraćajni znak, a kako se najavljuje uskoro će na prostoru rekonstruisane pijace biti postavljen i video nadzor sa čak 16 kamera, koje će pokrivati gotovo svaki kutak „Pijace u lancima“, pa će svaki pokušaj nesavesnog oštećenja novih tezgi i mobilijara na pijaci biti snimljen, a vinovnici otkriveni i adekvatno sankcionisani. Osim toga, tu su još i dva natkrivena biciklarnika za smeštaj po deset dvotočkaša.

Rekonstrukcija Pijace u lancima u jednom momentu je zastale i zbog neočekivanog nailaska na ostatke starog Sombora, koji su se pokazali kao potpuno bezvredni sa stanovišta arheologije i zaštite spomenika. U nastavku radova izgrađena je nova atmosferska kanalizacija, uređen pijačni plato u zaleđu Župnog dvora, Plebanije i rimokatoličke crkve Presvetog Trojstva pa je prostor pijace u strogom centru grada, dobio donekle novi, a ipak prepoznatljivi izgled.
M. Mć

Izvor: dnevnik.rs

Slobodno vreme

Lifestyle

  Poslovni sastanci predstavljaju osnovu za donošenje važnih odluka, razmenu ideja i usklađivanje strategija unutar org...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.