U Zapadnobačkom okrugu počela vakcinacija Fajzerovom vakcinom, trenutno 1.122 zaražena koronom U Zapadnobačkom okrugu počela vakcinacija Fajzerovom vakcinom
petak, 08 januar 2021 19:00

U Zapadnobačkom okrugu počela vakcinacija Fajzerovom vakcinom, trenutno 1.122 zaražena koronom

Prva količina od 130 doza Fajzerove vakcine distribuirana je u toku dana po domovima zdravlja u Zapadnobačkom okrugu, potvrđeno je RTV u Zavodu za javno zdravlje Sombor.
“Prvih 130 doza koje smo dobili su raspodeljene tako da je Dom zdravlja u Somboru dobio 50 doza, u Apatin smo distribuirali 45 doza, Kula je dobila 20 doza, a somborska Opšta bolnica “dr Radivoj Simonović” 15 doza Fajzerove vakcine”, izjavila je za RTV dr Tatjana Medić, nečelnica epidemiologije u Zavodu za javno zdravlje Sombor.

U Zapadnobačkom okrugu se smanjio broj inficiranih od virusa korona, a trenutno je aktivno 1.122 slučaja.

“Nikako nije vreme za opuštanje, ali je manje zaraženih Covidom-19 nego prethodnih nedelja kada su te brojke bile iznad 2.000 inficiranih. Prema poslednjim podacima, u Somboru je 435 , u Kuli 348, u Apatinu 173 i Odžacima 166 aktivnih Kovid slučajeva”, rekla je dr Medić.

Izvor: RTV

Slobodno vreme

Lifestyle

Mnogi ćе sе za prеdstojеćе praznikе uputiti van granica Srbijе, a ukoliko planiratе da putujеtе, važno jе da provеritе d...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.