Završena tradicionalna bokserska "Zlatna rukavica" u Somboru, pobednik Vahid Abasov Završena tradicionalna bokserska "Zlatna rukavica" u Somboru, pobednik Vahid Abasov
ponedeljak, 30 novembar 2020 05:43

Završena tradicionalna bokserska "Zlatna rukavica" u Somboru, pobednik Vahid Abasov

Pobednik 63. izdanja prestižnog bokserskog turnira "Zlatna rukavica" je srpski bokserski reprezentativac Vahid Abasov.

On je u finalu u Hali Mostonga savladao nosioca olimpijske norme za Tokio 2021. Alžirca Čemsednina Kramova 4:1.

Najbolja reprezentacija ovog međunarodnog turnira sa velikom tradicijom je selekcija Srbije sa osvojenih 10 medalja (dve zlatne, dve srebrne i šest bronzanih).

Za najboljeg tehničara 63. "Zlatne rukavice" proglašen je Kubanac Žoanhel Moja, koji je u kategoriji do 63 kg rezultatom 3:2 pobedio Ukrajinca Jurija Šestaka. Najborbeniji par su Ukrajinac Dmitri Ribalko i Alžirac Nemouči Jounes (do 75 kg).

"Zlatnu rukavicu" Abasovu je uručio gradonačelnik Sombora Antonio Ratković, najboljem tehničaru Moji pehar je predao predsednik skupštine grada Sombora Zoran Rus, dok je trofeje namenjene najboljoj reprezentaciji i najborbenijem paru dodelio predsednik žirija, legenda srpskog boksa Mujo Bajrović.

Kroz halu Mostonga pod pokroviteljstvom grada Sombora i u organizaciji Bokserskog saveza Srbije od 26. do 29. novembra prodefilovao je 41 bokser iz devet zemalja: Alžir, Bosna i Hercegovina, Hrvatska, Kuba, Gana, Moldavija, Severna Makedonija, Srbija i Ukrajina.

Takmičenje je održano pod strogim merama zaštite, uz striktno pridržavanje epidemioloških mera propisanih od Kriznog štaba Vlade Srbije, bez publike, a svi učesnici su bili testirani.

Srbija je u finalu imala četiri boksera, ali zbog povrede su neki morali odustati od finala.

"Pobedio sam domaćeg boksera. U drugoj rundi mi je pukla šaka, ali sam meč izgurao do kraja i izborio sam pobedu, ali me je povreda omela da nastavim dalje takmičenje", kaže Saša Milovac, BK Sombor.

Većina turnira sličnog ranga otkazana je zbog korone, pa je ovaj turnir za boksere veoma važan, tim pre jer se većina boksera bori za Olimpijsku normu.

"Prethodna tri dana pratili smo kvalitetne mečeve. Danas je finale i očekujemo dobre borbe. Bitno je da se 63. po redu "Zlatna rukavica" održava i da smo to uspeli i u ovo vreme kada sve staje", kaže Milan Piperski, selektor bokserske reprezentacije Srbije.

"Ovo mi je prvi jak turnir na kome učestvujem. Na putu do finala savladao sam boksera iz Ukrajine, a nadam se i pobedi u finalu", kaže Leo Jovanovski, član reprezentacije Severne Makedonije.

"Turnir teče veoma dobro. Danas je finalni dan. Sombor je obezbedio dobre uslove, a videćemo u finalu koliko su bokseri Srbije spremni", kaže trener bokserske reprezentacije Srbije Horhe Luis Frometa Matos.

Bokserski turnir "Zlatna rukavica" održan je prema svim epidemiološkim merama. Učesnici su testirani na korona virus, a borbe su bile bez prisustva gledalaca.

Izvor: RTV

Slobodno vreme

Lifestyle

  Poslovni sastanci predstavljaju osnovu za donošenje važnih odluka, razmenu ideja i usklađivanje strategija unutar org...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.