Pobeda Radničkog 1912 za drugo mesto Radnički 1912 – Sloga 5:2 (3:1) Foto: somborsport.org
ponedeljak, 30 novembar 2020 05:41

Pobeda Radničkog 1912 za drugo mesto

Radnički 1912 – Sloga 5:2 (3:1)

Strelci: Avdić 2, Rajkovača, Antunić, Molnar (Radnički 1912), Mančić, Simić (Sloga).

Žuti kartoni: N. Lazić (Radnički 1912). Bojić (Sloga).

Radnički 1912: Pehilj, Svitić (Bajić), N. Lazić (Buišić), Unković, Anđić (Pavić), Rajkovača, M. Vemić (Molnar), Dimitrić (Bačić), Avdić, Radovanović, Antunić.

Sloga: Bulović (Šepić), U. Lazić, Vukas (Rančić), Simić (Makar), Mančić, Peruničić, Konjović, Grgić, Stanković, Cvetković, Bojić.

Gradski derbi opravdao je očekivanja. Iako su obe ekipe nastupile bez nekoliko standardnih prvotimaca viđena je odlična igra oba tima, napadačka igra, puno akcija i golova.

Domaći tim otvorio je utakmicu golom već u drugom minutu. Rajkovača je pobegao gostujućim štoperima, ušao u kazneni prostor, zaobišao golmana Bulovića i rutinski loptu sproveo u mrežu. Dva minuta kasnije gosti su uzvratili preko Vukasa, koji je promašio zicer sa pet metara. U osmom minutu Radnički 1912 u novoj šansi. Dimitrić je dobio povratnu loptu na deset metara, šutirao je po zemlji, međutim Bulović je odbranio.

Dva minuta kasnije nova šansa za “crvene”. Antunić je uposlio Avdića koji odlično šutira, Bulović interveniše, a lopta pogađa stativu. U narednom minutu šansa na obe strane. Prvo je Anđić odlično ubacio loptu u kazneni prostor, a Antunić za malo zakasnio, da bi odmah potom sevnula kontra, nakon koje je Mančićev pokušaj odbranio Pehilj. U 13. minutu pokušao je i Vukas, ali je Pehilj bio na mestu. Četiri minuta kasnije Avdić je uposlio Dimitrića, njegov pokušaj je izblokiran, lopta je došla do Antunića koji šutira tik pored stative. Sredinom prvog dela u odličnoj prilici bio je i mladi Mihajlo Vemić. Njegov pokušao je završio tik pored stative. Sloga je uzvratila preko Peruničića, ali je Pehilj bio na mestu.

Radnički 1912 je u narednom napadu promašio novi zicer. Odlična akcija Dimitrića i Antunića, a Vemić pogađa stativu sa pet metara. Domaći su nastavili sa napadima. Prvo je pokušao Radovanović, a potom i Avdić, bez uspeha. Kako to obično biva, sledi kazna. Mančić je poravnao rezultat u 33. minutu fantastičnim šutem sa 20-tak metara pod rašlje. Već u sledećem napadu, domaći igrači u novoj šansi. Anđić je odlično šutirao sa 20-tak metara, ali je njegoš pokušaj završio na prečki. Samo minut kasnije novo vođstvo domaćeg tima. Dimitrić je oduzeo loptu gostujućim igračima, ušetao u kazneni prostor, vratio povratnu za Antunića koji rutinski matira Bulovića. Samo minut kasnije odličnu igru Avdić kruniše novim pogotkom i vođstvom domaćeg tima 3:1. Do odlaska na odmor u prilici je bio Vemić, ali se ponovo spetljao pred gostujućim golom, pa je nova prilika propala. I u nastavku meča se igralo otvoreno.

Sloga je otvorila drugi deo Mančićevim pokušajem iz slobodnog udarca i Vukasovim šutem preko gola. U devetom minutu nastavka Avdić je nakon solo prodora, odlično i neodbranjivo šutirao po zemlji za 4:1. Isti igrač je odlično šutirao i dva minuta kasnije, ali je lopta završila pored gola. U 61. minutu Simić je šutirao iz daljine, ali je Pehilj odlično intervenisao i loptu sproveo u korner. Odmah nakon toga Peruničić najviši u skoku, a lopta završava tik pored stative. Sredinom drugog dela Bojić je odlično uposlio Simića koji smanjuje rezultat. Jedan od najlepših momenta na susretu je odlična šut Avdića makazicama u rašlje i još bolja intervencija rezervnog golmana Šepića.

Minut kasnije šut je oprobao i rezervista Molnar, ali Šepić ponovo na mestu. Čonopljanci uzvraćaju preko Makara i Rančića, Pehilj siguran. U poslednjih desetak minuta puno posla za Šepića. Prvo je skinuo šut Avdiću, potom Paviću i Molnaru. Ipak, kapitulirao je u 88. minutu nakon kontre domaćeg tima, a strelac petog pogotka bio je Viktor Molnar. Kada se svedu utisci, odlična utakmica i igra oba tima. Ekipa sa Gradskog stadiona jesenji deo prvenstva završava na drugom mestu iza vodeće novosadske Mladosti, dok je Sloga sakupila 25 bodova i nalazi se ispod crte.

Šampionat se nastavlja na proleće. Radnički 1912 dočekuje Slobodu iz Novih Kozaraca, dok će Sloga gostovati ekipi Kozare u Banatskom Velikom Selu.

 

Izvor: somborsport.org

Slobodno vreme

Lifestyle

Mnogi ćе sе za prеdstojеćе praznikе uputiti van granica Srbijе, a ukoliko planiratе da putujеtе, važno jе da provеritе d...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.