Vojvodina/Srbija

Od nove godine auto-putem od severa do juga zemlje

Ostalo je još mesec dana do kraja roka za izgradnju južnog kraka Koridora 10. Činimo sve da do kraja godine pustimo putnički saobraćaj celom dužinom auto-puta do makedonske granice.

Ovo je za RTS rekla potpredsednica Vlade i ministarka građevine, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović.

Radovi u Grdeličkoj klisuri su veoma teški, ali istovremeno i veličanstveni jer pokazuju šta je urađeno od 2014. godine, rekla je gostujuću u Dnevniku RTS Zorana Mihajlović.

„Ja ću od ponedeljka biti tamo i svi radimo na završetku koridora. Osim što ćemo biti na mestu, želim da pokažem koliko smo uradili, a uslovi su zaista veoma teški i puno se radi“, rekla je ministarka građevine, saobraćaja i infrastrukture.

Kada je reč o istočnom kraku koridora prema bugarskoj granici ministarka Mihajlović kaže da će i on biti završen u prvom kvartalu sledeće godine.

Vlada najavljuje i novi investicioni ciklus vredan pet milijardu evra od marta 2019. godine.

„Sada nije problem da izdvojimo i više novca za investicije. Očekuje nas početak izradnje auto-puta Preljina-Požega, treća etapa brze pruge od Novog Sada do Subotice, modernizacija pruge Niš-Dimitrovgrad a to je sve jako važno za privredu“, naglasila je za Zorana Mihajlović.

Izvor: Danas.rs

Tagovano

Još vesti iz kategorije...

Top